Slik ordner du omsorg for en melodi eller mini-agurk

Melotria - en plante som kommer fra Afrika, har spiselige frukter og blir stadig mer populær i våre breddegrader i elskere av eksotiske kulturer.

Melotry mini-agurk: En beskrivelse av planten

Melotry grov refererer til familien av gresskar, med spiselige frukter og røtter. Planten har krypende stengler mer enn tre meter lang, bladene ser ut som agurk, trekantet med skarpe kanter, men uten agurk grovhet.

Melotry blomstrer med gule blomster, blomster har en agurk melotri biseksuell. Kvinnelige blomster vokser alene, og menn samles i blomsten av to blomster.

Frukt er samtidig lik agurk (form), og vannmelon (fargestoffer). Smaken av dem, som en agurk, med sur hud. Gjenta det grove skallet av agurk, melodien er likevel ikke stikkende. Rødder av afrikansk agurk og til smak, og i form er som en lang radise.

Velger et destinasjonsside

Melotry liker å vokse i sollys, men tolererer lett og delvis skygge. Jorden for anlegget er ønskelig å være løs og næringsrik. Disse agurkene kan plantes selv i en beholder på balkongen, og i området kan de plantes nær et gjerde eller lysthus, da når de vokser lange stammer, kan de dekorere overflatene. Siden stenglene vokser raskt og i store mengder, kan planten ikke bare brukes som høstavling, men også som en dekorativ.

Planting av melotri

Melotria dyrkes av frøplanter og frø, plantet i åpen bakke. I den andre metoden vil frukten av agurken modnes litt senere enn med plantemetoden. Ofte er frø i bakken plantet med melodi til dekorative formål.

Frømetode

For såing ved frømetode, er en grunne panne revet ut, to frø blir sådd hver tjue centimeter. Deretter strøk furgen med jord og dekker furgen med et brett og presser det mot jorda. Du trenger å sovne med fuktig jord. Vilkår for såing er det andre tiåret av mai.

Planteplanter

Melotry mini-agurk er ideelt vokst av frøplanter. I begynnelsen av april blir frøene sådd i frøplantebokser fylt med et næringsstoffsubstrat for frøplanter. Frøene er ikke sprinklet, men dekket av glass. For spiring er boksen plassert på en varm vinduskarmen.

Når skudd danner tre sterke blader, dives de inn i separate beholdere, samtidig som de plukker, spiser de første gang. Frøplanter blir regelmessig vannet, ikke rikelig.

I det åpne bakken transplanteres transplantasjonen i andre halvdel av mai, når skuddene vokser til fem centimeter. Avstanden mellom buskene er igjen på 40 cm.

Vedlikeholdsregler

Voksende mus vannmeloner trenger hyppig vanning. Vann dem helst varmt og stående vann. Det er nødvendig å luke jorden fra ugressgress og løsne det for å få tilgang til oksygen til plantens rotsystem.

Fôr i perioden med vekst, blomstring og fruiting av potash og fosforforbindelser. Egnede mineralgjødsel for vegetabilske avlinger, doseringen bestemmes i henhold til instruksjonene. I pincetskuddene trenger ikke vannmelon agurk, det er så godt busk og frukt.

Som et forebyggende tiltak mot sykdommer, spray såpevann i begynnelsen av sommeren og på slutten.

høsting

Melotry mini-agurk riper raskt, de første fruktene vises to til tre uker etter planting. Siden fruktene har egenskapen til tvingende, blir de høstet når de når 2-3 cm i lengden. Fra en bush av melodi samlet opp til fem kilo frukt.

Etter å ha samlet alle agurker, begynner høstingen av røtter av vannmelonegurk. De smaker som søtpotet eller reddik.

Rød- og fruktmelotri er ikke egnet for langtidsoppbevaring. Gurkere blir ofte marinert og saltet, og rotgrøntene blir mest spist umiddelbart etter innsamling.

Nyttige egenskaper av melotri

Melotria er en brønn av cellulose, det er uunnværlig for lossing av dager og kosttilskudd. Den konstante bruken av en mini-agurk melodi styrker immunsystemet og veggene i blodårene.

Denne grønnsaken er nyttig hvis du vil redusere og normalisere vekten din, da du ved lavt kaloriinnhold (15 kcal) kan forårsake følelse av matfett. Studier av plantens sammensetning har vist at den har en toning, restorativ og anti-inflammatorisk effekt på kroppen.

Hvis du vil diversifisere dietten med en nyttig grønnsak og dekorere tomten, plant en melodi. Hennes planting og voksende utgjør ingen problemer. Anlegget er upretensiøst, gir, nyttig og dekorativt.

Hva er en mini agurk "melodi": anmeldelser av sommerboere

Sommerboere som liker å eksperimentere med eksotiske planter, kan plante en melodi på deres nettsted. Det kalles også: mini agurk, afrikansk agurk, mini vannmelon. Melotria vokser i ekvatorial Afrika, en flerårig plante. I midtbeltet ble det dyrket på grunn av spiselige frukter og rotlinger. Det er mer enn 80 varianter av musikk. Annuals plante en årlig plante. Det er kjent som grov melodi. Frø kan kjøpes hos blomsterbutikker.

Den viktigste fordelen med melodi er at den er rik på fiber. Det kan brukes på faste dager og med dietter. Gurk normaliserer tarmens arbeid. Frukt inneholder vitamin B9, folsyre. Det tjener til å opprettholde immunitet, øker elastisiteten til blodkarets vegger. Gravide kvinner kan legge til melotri til kostholdet, fordi B9 er nødvendig for full dannelse av føtale hjernen. Dessverre er bruk av afrikansk agurk ikke anbefalt for personer som lider av gastritt eller magesår.

Beskrivelse av anlegget

Melotry grov refererer til gresskarens familie. Plante det kan være i hagen eller på stedet som er opprettet for rekreasjon. Dens frukter og røtter brukes til mat, og lange creepers vil gi en skygge i arboret.

Stablene til melokritisk frakk er mer enn 3 m lange. Bladene er små, som agurkeblader: grønn, trekantet, spiss. De er ikke så grove og stikkende som agurk. Det er mange av dem på vintreet.

Blomster melotry gul. De er dioecious. Enkelblomster er kvinner. Bunter av to blomster er mannlige blomstrer. En lys fargerik av blomstene tiltrekker seg bier.

Den afrikanske liana har små frukter. Samle dem når de når 2 cm. I form ser frukten ut som agurk, og fargen er vannmelon: lys og mørkegrønn, stripet skall. For å smake er frukt også identisk med agurk, bare huden er stivere og har en sur smak. Skallet er grovt, men ikke stikkende, som en agurk. Fra en busk er det mulig å samle inntil 5 kg frukt.

Rødder er som søtpotet. De ser ut som en lang rød reddik. Smaken av rotgrønsaker og reddiker er like. Du kan ikke beholde dem, fordi de raskt forsvinner og blir myke. Ved mat bruk umiddelbart etter graving. Fra en busk er det mulig å samle opp til 1,5 kg rotavlinger.

Hvordan plante?

Frø av melotri er små. De kan kjøpes eller høstes fra modne frukter. Samtidig vaskes de og tørkes godt. Hold dem bedre i en papirpose. I polyetylen kan frø bli moldy. Landing utføres i flere stadier.

  • Fase 1 - såing av frø. For såing, bruk en vanlig jord, det samme som for tradisjonelle grønnsaker. Som en kapasitet for såing kan du bruke en plastikkkopp. Så det blir lettere å ta ut plantene til planting i det åpne bakken. Rotsystemet er ikke skadet. Frøene legges i bakken, drysses og vannes med varmt, stabilt vann. Glasset er dekket med en film og plassert på vinduskarmen, der det er mer lys, men det er ikke direkte sollys. Såing utføres i slutten av april. De første skuddene vises i en uke.
  • Trinn 2 - herding. Dersom spirene umiddelbart plantet på kurset, kan det ikke stå det uvanlig at lufttemperaturen, så spirer bør gradvis vant til temperaturen utenfor hjemmet. For å gjøre dette, åpne vinduet og utføre lufting.
  • Fase 3 - landing i bakken. Når spirene stiger til 5 cm, kan du plante en melodi på siden. Landingen er i midten av mai. Først må du se på værmeldingen og overvåke frosten. Melotria er en termofil plante, det tolererer ikke lave temperaturer. Tomten er bedre å velge lys, men slik at solen ikke brenner blader. Stedet for planting kan gjøres rundt i form av en blomsterbed eller for å forberede en vanlig rett seng. Avstanden mellom planter i sengen eller mellom blomstene skal være minst 40 cm. Dette gjør at blad- og rotsystemet kan utvikles fullt ut. Sprøyt spirene rikelig.

Siden melodi er en liana, er det nødvendig å gi støtte til utviklingen av stilker. Anlegget slipper ut antennene, som det vil ta tak i støpene.

Ta vare på melodien

Melotria er upretensiøs, men noen regler for omsorg for planten må iakttas:

  • vann en gang i 2 dager: 10 liter vann under hver busk;
  • Ikke tillat vannlogging;
  • hvis en skare dukket opp på jorden, da må den brytes opp, løsnet bakken;
  • for frodige grønnsaker befruktes melodien med urea eller annen nitrogengjødsel: den injiseres umiddelbart etter sådd;
  • For å unngå den store veksten av blad- og stammenesystemet og akselerere utviklingen av frukt, blir mineralgjødsel introdusert i blomstringsperioden; I stedet for mineralgjødsel kan torv eller kompost brukes;
  • Hvis melodien brukes som en prydplante, er det nødvendig å trimme stengene, styre veksten deres;
  • til sykdommer er lianen stabil, men når de første tegnene på pulveraktig mugg oppstår, sprøytes det med en såpeoppløsning;

Plante en melodi vekk fra kucus, gresskar og eggplanter. Sykdommer som disse plantene lider kan også overføres til en mini agurk.

Når skal du høste?

Mini agurker vises 2 uker etter transplantasjon. I en uke kan du samle dem. Dette skjer i slutten av mai, tidlig i juni. Melotry kan raskt overripe. Frukten blir myk, med en gul fargetone. Hvis det er et mål før en sommerboer, for å samle frø, må vi vente på full modning av fosteret. For å spise, blir grønne frukter slitt av, ikke mer enn 4 cm i lengde.

Av frukt og rotgrønnsaker melotri gjør vegetabilske salater. I lang tid å forlate det i kjøleskapet kan ikke, maksimalt en dag for tre. Det mister sine egenskaper. Gurk kan bli hermetisert for vinteren. Banken vil se fint ut hvis melodiens frukt legges til konditorer og Kryushons.

Svar fra gartnere

Han plantet melodien rundt lysthuset. Liane steg raskt. Nesten bryr seg ikke om henne: han injiserte ikke gjødsel, han kuttet ikke av stilkene. Melotry strammet hele arboret. Bladene begynte å bli gule og falle i midten av oktober. Glad og agurker, litt sur smak.

Jeg har en melodi, en slags samme kjønn. Blomstring av de to blomstene var nesten ikke-eksisterende. Naboer-gartnere rådet til å plante en ny frøplante. Denne gangen var jeg heldig. På stilkene var det blomsterblomster og fra en blomst og fra to. Frukt begynte å dukke opp på den "gamle" planten. Tilsynelatende har pollinering nådd og til dem. Plante som et gresskar. Hun gjorde runde senger. De minste agurker glede seg mest av alt barnebarn, men det var ingen. Huden er hard.

Planterte melodien så vel som agurkene: Først i glass på balkongen, så på hyttestedet. En del av plantingen ble plantet i et drivhus, den andre i en åpen bakke. Agurker i drivhuset oppstod raskere enn under den åpne himmelen. Jeg smakte på dem. Jeg likte ikke den friske melodien. Jeg bestemte meg for å bevare den med vanlige agurker. Det var veldig velsmakende. Hjemmet mitt var som. Jeg lagde salat og okroshka fra rotgrønnsaker. Smaken er den samme som rødet.

Innendørs frukt eksotisk

Melotry grov

Matyusha 21 Jun 2009

I temaet "Harvest - in the bins" skrev de om melodien. Jeg plantet flere biter i år, og inn i et drivhus, og et par på balkongen vrider. Anlegget er veldig søtt. Og det virket for meg (så langt!) Ikke et problem. Kanskje er jeg ikke alene? La oss utveksle erfaringer og meninger! Her er et utdrag fra en artikkel på melotrii:.. "Melothria scabra (Melothria scabra) Cucurbitaceae familie Langsiktig i naturen, melotriya i russiske forhold kan dyrkes i åpent terreng bare som ettårige Denne fantastiske vintreet dyrkes ikke bare som en grønnsak, men også som prydplante for landskaps er meget verdifulle egenskaper melotrii -... til pest og sykdomsresistens så vel som muligheten til å vokse i beholder krav melotrii til jord og klimatiske forhold er de samme som for de vanlige agurk det Raste s fore løs, fruktbar jord og sol sted, elsker vanning i varmt vær (men kan ikke tolerere overskytende fuktighet). Semyon melothria scabra kan sås direkte i jorden eller frøplante (planter lett kan slå rot etter transplantasjon) samtidig som den agurk. Når en temperatur på ca 30 grader melotriya stiger meget raskt - innen 2-3 dager for de unge plantene er det nødvendig å sikre et lyst sted og innholdet av frøplanter temperatur bør være høy nok.. Etter utseendet på 5-6 ekte blader, kan det første lysgjødsel av melodramas frøplanter utføres. Voksne planter jeg vann og befrukt på samme tid og i samme mengder som vanlige agurker. Melotry grov - en klatring vintre i høyden ca 3 m, og derfor må det gi støtte. Siden anlegget er en sentral og mye sideskudd med mange grove bart, som en støtte for dem, jeg bruker vanligvis grenene som gjenstår etter beskjæring. Det er ikke verdt å begynne å rømme trærne på trærne, fordi dette vil øke problemet med å samle frukt. Melotriya plantet langs gjerdet av mesh netting, vokser raskt og vri rundt det, danner en hage elegant grønn skjerm. Bladene på lianen er myke, trekantede spisser. Lyse gule traktformede blomster er dioecious melotrii: single kvinner og menn samlet i armhule bunter. Om sommeren og høsten kommer det seg jevnlysegrønne frukter regelmessig i axils av bladene på creeper. melotrii Fruiting starter i juli og varer til november, vi (i bestemmelsene til Svartehavskysten). Størrelsen på frukten er liten, opptil 3 cm. Frukten er revet av når de når halvparten av sin endelige størrelse. Som agurker, fruitlets melotrii tastier når de er fortsatt små og ikke har dannet en stor mengde modning frø. Fruktene er veldig raske, så de skal samles hver annen dag. Frukt melotri å smake veldig lik agurker, så de kalles "afrikanske agurker." Som agurker, kan melotrytter bli spist fersk eller saltet; Velsmakende syltet frukt med varm pepper. Også velsmakende frukt melothria scabra former spiselige knoller som veier opp til 400 g, som ligner størrelsen og formen av knoller yam. Siden melodrama knollene ikke er lagret i det hele tatt, bør de brukes umiddelbart etter graving (jeg bruker graving i november). Melerehakkere smaker som radise og agurk samtidig, de er gode for å lage salater. I gunstige vekstforhold fra en enkelt plante kan melon samle 5-6 kg frukt og 1-1,5 kg knoller. Spesielt elskere av planter som ikke har en hage, for landskaps hjem og frukt kan dyrkes med hell melotriyu i en blomsterpotte på solrik balkong. Forfatteren - Vladimir Chernyak, "og her er en annen tenkte at hvis det faktisk er det langsiktige, kan du prøve hjemme som en langsiktig hold det....

Maroussia 21 Jun 2009

Matyusha 21 Jun 2009

Fedor 21 Jun 2009

tjus 21 juni 2009

Og jeg har en sorg, det andre året prøver jeg å vokse det. Bladene tørker, og alt, med noen flekker har blitt dekket - kan hvilket virus angrepet? Jeg tror i morgen Fitosporin-M å drysses, kan hjelpe.

Nilia 22 Jun 2009

Matyusha 22 Jun 2009

Og jeg har en sorg, det andre året prøver jeg å vokse det. Bladene er tørre og alt, med noen flekker har blitt dekket - kan hvilket virus angrepet..

Alle skriver at melodien ikke gjør noe vondt. Fra det jeg vet om det, kan jeg anta at bukta. De skriver at hun ikke liker vann spesielt. Men denne oppfatningen er komplett amatør. La oss vente på spesialistene.....

tjus 22. juni 2009

Fra det jeg vet om det, kan jeg anta at bukta.

Noe jeg tviler på i Gulfen. Like nå så jeg ut - jorden er løs, litt fuktig og smuldrer i hendene mine. Men endene på loppene er tregte, for ikke å nevne de sykeutseende bladene. Jeg ville ha vasket kvistene, men nå vet jeg ikke. Blader av agurk har det samme problemet, så jeg trodde at det er sannsynlig at "bjaku" er lik.

Maroussia 22 Jun 2009

Matyusha 22 Jun 2009

sergeyy 6. juli 2009

Jeg er fra Lugansk (Ukraina), i noen år vokser en melodi og har litt erfaring.

Vedlagte filer

  • PIC_16_.jpg124,67К 30 Nedlastinger:

tjus 06 jul 2009

Det ser ut til at du har en edderkoppemyt (spesielt siden agurker også blir syke). Det er så lite at du ikke kan se det med øynene dine. Indirekte bekreftelse på hans aktivitet er mange lyse poeng på overflaten av bladet og "fletningen" av tungt rammede ark av spiderweb. Og likevel elsker mite tørrluften.

Faktum er at Melotria vokser på balkongen, så det kan ikke være spørsmål om tørr luft - regner hver annen dag.

Matyusha 06 Jul 2009

tjus 07 jul 2009

Og kanskje noe med mat er det ikke?

Mest sannsynlig, eller til og med på et syndig virus. Kort sagt, i fullstendig prostrasjon.
Mens jeg vil se. Hvis det bare blir det varmere raskere.

Sergey, har du et nytt bilde? Eh, hvordan du vil prøve, og når du vil og kan ikke, vil du ha enda mer.

Matyusha 07 jul 2009

Jeg skynder å dele min lille glede - den første blomsten. Og bladene er ikke store, men han er en veldig liten en!
Men han er større - kunne ikke motstå, og laget et "stort portrett":

tjus 09 jul 2009

Eller kanskje er det ikke en dud, og larven av thrips var? Selv om voksne ikke ble sett. I morgen må jeg krype igjen med et forstørrelsesglass på balkongen, kanskje jeg finner noe annet.

Mine langmodige Melotria bestemte seg for å knytte knoppene.

Matyusha 23 jul 2009

Melotry fortsetter å behage. Første minkehval!

Ahhh. For en glede! Og jeg har den første "bun" blomsterstanden visnet. Men nå ser alt ut til å gå bra.

Matyusha 23 jul 2009

Alle, kunne ikke stå og prøve det. Hvis alle andre blir like deilige, så vil jeg ikke i neste år plante agurker - jeg vil så et helt melodi!

Og hva de smaker? Selvfølgelig er en venns smak og farge ikke, men fortsatt?

Ja, Tatyana, du har spurt meg et problem - å beskrive smaken!. Men jeg skal prøve... Tenk deg en veldig saftig agurk, som har en tynn og veldig sprø hud, med svak surhet, men denne sure smaken ødelegger ikke det i det hele tatt! Det er riktig, om.....

sergeyy 25 jul 2009

tjus 29. juli 2009

Her var det en eggstokk, bare det er ingenting å pollinere, mannlige blomster er fortsatt i knoppstadiet. Sannsynligvis faller av.

Et nettsted om en hage, en sommerbolig og husplanter.

Plante og dyrke grønnsaker og frukt, ta vare på hagen, bygge og reparere villaer - alt med egne hender.

Melotry grov (foto) - dyrking, planting og omsorg

Melotry grov eller vannmelon agurker - hvordan å vokse?

Frukt av melotri grov - liten (ca 3 cm i lengde) agurker med vannmelonfarging. Jeg så dem for første gang med en venn som dekorerte dem med salater for en ferie.

Til smaken var fruktene lik alminnelig agurk, bare litt sur. Kjæresten skryt av at hun reiste dem i landet, og jeg tok noen frø fra henne...

MELOTRIA: LANDING

Pleie av melodien, som vist ved praksis, på mange måter ligner på omsorg for agurker. For planting i slutten av april, fyll plast koppene (0,5 liter) med hage jord, spred 2 frø per hver. I jorda kan frøene ikke lukkes, de er svært små. Hell avlinger med varmt, stående vann, deksel med gjennomsiktige poser og legg dem på solvinduet.

Frøplanter vises allerede på den tredje dagen. Når skuddene blir store (3-5 cm), åpne vinduet for herding om ettermiddagen. Og i midten av mai transplanterer plantene i hagen. Fra sen kveld frost, dekke den med ikke-vevd stoff.

VÆKENDE MELOTRIA I Hage

På patchene av melodien satt på et solfylt sted eller i penumbra, hvor før vokste belgfrukter, løk, tomater. Etter gresskar, courgette, squash, meloner, agurker plantes ikke et tropisk vintre - de er hennes slektninger, noe som betyr at de kan overføre sykdommer og skadedyr.

Mellom plantene legger du en avstand på 45-50 cm. Pass på at det er en støtte på hvilken vippene vil stige: trellises, wire strukket på veggen, etc. Skuddene vokser til 3 m i lengde.

ALTERNATIVE PLANTING METHODS

Jeg leste at noen sommerboere så melodien på en gang i det åpne bakken. Samtidig vokser det ganske bra, selv om det begynner å bære frukt senere. Denne metoden er egnet for landskapsarbeid gazebos, vegger av hus, gjerder.

Melotry kan dyrkes på balkonger. Gratulere i henne, som en agurk, kryper opp, klamrer seg til antennene og fletter støttene. Ja, og blomstene er like gule, og etterlater som agurker.

Hvis du plantet melodien i en anhengsbeholder og trimmer den ned i skuddene, får du en rikelig plante.

MELOTRIA: CARE

Vann eksotisk gjest ofte og mye - vann, oppvarmet i solen. Løsne bakken under den, fjern ugresset. Hver 10. dag må du mate kalium og fosfor gjødsel (i henhold til instruksjonene på pakken). Klem ikke skudd, de vokser allerede tett og gir en rikelig høsting.

Hvis melodien er plantet for hagearbeid, må du mate den med nitrogenholdig gjødsel (i henhold til instruksjonene), slik at det er mer løvverk.

To ganger om sommeren, dryss lianen med såpevann (50 gram vaskesåpe per bøtte med vann) for å unngå mugg. For andre sykdommer er anlegget stabilt.

HARVEST

De første fruktene kan bli lagt merke til allerede et par uker etter planten i hagen. Da kommer mini-agurkene mer og mer, og så til den første frosten. Melodramas frukter har en felles egenskap med agurker å modne. Samle dem derfor i tide og bruk dem litt umodne. Slike frukter er et sted 2,5-3 cm lang og elastisk, og overdreven melodi blir myk.

Det sies at en plante kan samle inntil 5 kg frukt. Jeg veide ikke bevisst, men det virker for meg at jeg samler mye mer fra min melodi. Og min mann og jeg spiser mye, og våre barnebarn kommer til landet for å spise, og jeg ga mine naboer et forsøk. Høstingen var nok til å rulle et par bokser av blandingen med andre syltet grønnsaker.

Etter den aktive fruiting av bakken av melodien til gartnere, venter en hyggelig overraskelse - i bakken er det en høst av saftige røtter, opptil 0,7 kg fra busken. De smaker som søtpotet eller søte reddik. Bare for å spise dem er det nødvendig innen 2-3 dager, det er mulig i en rå type. Root planter løgner ikke lenge - de forverres.

Fra moden frukt av melodrama trakk jeg ut frø. Vasket dem, tørket og lagret i en papirpose. Jeg skal så det på våren igjen. Jeg likte denne kulturen, så jeg skynder å gi et ord til henne foran sommerboerne.

Forfatter: K. SIDORENKO, Poltava

Under andre oppføringer om emnet "Dacha og hage - med egne hender"

Abonner på oppdateringer til gruppene våre.

La oss være venner!

Anmeldelser og kommentarer: 9

I banken - mini agurker
Ikke dårligere enn smaken av de vanlige syltet agurkene høstet på samme måte som melodi. Slik gjør du det.
Vasket agurker melotri stramt satt i en liter krukke. Legg til det skrællede hvitløk, søte pepper, dillstengler, pepperrot, currant eller kirsebærblad. Fortynn saltlake med en mengde på 100 g salt per 1,5 liter kaldt vann. Hell i bokser og deksel med capronhette. Plasser glassene i en bolle og la den stå i romtemperatur i 3-4 dager.
Etter dette, hell saltlake i en kasserolle og koke. Agurker vasket med rennende vann, uten å komme seg ut av krukker, hell kokende saltlake og rulle. Steriliser ikke. Oppbevares i en kjølig kjeller.

Bruken av melodier ble verdsatt i folkemedisin fra mange afrikanske stammer. Takket være den rike sammensetningen av næringsstoffer, anbefales denne grønnsaken å bli konsumert under behandling av et bredt spekter av sykdommer.
Så det anbefales å inkludere denne grønnsaken i kostholdet til personer som er utsatt for forstoppelse. Den afrikanske agurk vil være nyttig ved en arytmi og sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
Samtidig er melodi kontraindisert hos personer med høy surhet av magesaft. Spesielt stor skade på en afrikansk agurk kan føre til at folk lider av sår eller gastritt. Saltede og syltet frukt bør ikke brukes i sykdommer i lever og nyrer, problemer i mage-tarmkanalen og kardiovaskulærsystemet.

Melotry grov - en gresskarplantasje, som en agurk, bare frukten er uten ryggrad, glatt, avrundet, stripet, som små vannmeloner. Smaken av dem er agurk, men det er en sur smak i huden. For mat er grønnsakene både friske og hermetiske.
Hovedforskjellen fra agurk er at melodien i sin hjemland er staude. Følgelig bor hun lenge og bærer seg sakte hele året, så lenge styrken er nok. På friluftsområdet under våre forhold vil det ikke vare lenger enn den varme årstiden, men det er i stand til å gi en meget utvidet innhøsting i boligforholdene.
For romdyrking planting bør melodien være på våren, slik at i løpet av den varme og lyse sesongen fikk anlegget styrke og gikk inn i fruiting. De første stadiene av omsorg for melodien er de samme som for agurker. Det eneste som må forutsettes er den store størrelsen på tanken til jorda. Først regner vi med et langt planteliv, og det vil ta mye mat. For det andre over tid melodi dannes i jord av en knoll, og det er nødvendig å gi et sted for dem. Forresten ser knollene ut som reddik.

Liana melotri er ikke for lang, men forgrenet, med antenner. Det er best å rette det til støtten, men ikke på selve vinduet, men neste. Ved glassplanten kan brenne en lys sol eller gripe om vinteren frost. Og for normal utvikling og fruiting i høst og vinter vil det trenge et godt høydepunkt.

Melotry grov er fortsatt ikke utbredt i våre hager, selv om flere og flere sommerboere er interessert i disse små agurker i flekker.
Dette er en årlig grønnsakskultur av familien av gresskar som er innfødt i Afrika. Frukt av farge, form og smak som en agurk, men de er mye mindre sannsynlig lengde på 1,5-2,5 cm. Ikke alle liker deres sur smak og det faktum at de har en ganske tykk hud er, men for de blanke feltene, tror jeg, - akkurat.

Melotry er upretensiøs, elsker, som en agurk, løs fuktet jord. Pleie er ganske vanlig - løsing, vanning, periodisk fôring. Melotria ser veldig vakkert ut i hagen - den har vakre, blanke blader og lyse gule blomster. Det vokser raskt, skudd strekker seg til 3 m, gren godt og enkelt klamrer seg til antennene for enhver støtte, veldig snart fletting det.

Bare noen få dager etter at de plantede plantene har rodd, vises første mannlige og deretter kvinnelige blomster, og etter 2 uker blir de første fruktene dannet. Samle høsten før frysing. Men grønnsakene er smakere litt umodne, så det er bedre å skyte dem oftere.

Flott idé for virksomheten. Bevaring for salg, salg av fersk på restauranter, tror jeg at konkurrenter kan møtes i det området, men en liten del.

Velkommen! kan du fortelle meg dette året jeg plantet melotriyu og jeg har det så dårlig utviklet, tynn og liten, enn du kan mate den til okrepla..listiki slike små 1/3 av en fyrstikkeske)

Velkommen! Jeg vil gjerne kjøpe frømelotri grovt. Fortell meg hvordan det kan gjøres.

Jeg liker å teste forskjellige eksotiske planter på nettstedet, bytter jeg frø med de samme elskerne. Når jeg ble sendt noen frø melotry grovt, men med en advarsel om at den 8 kalde sommerplanten kanskje ikke vokser. Melotria er innfødt i ekvatorial Afrika, om natten temperaturer under 20 ° stopper det nesten ikke å vokse. Så jeg utsatte flere frø for neste år for å prøve igjen hvis jeg feilet.
Men heldigvis viste sommeren seg å være varm, melodien vokste godt i det åpne bakken. Denne planten tilhører familien av gresskar. Derfor er landbruketeknologi det samme som når man dyrker agurker og gresskar. Grunnleggende krav: et solfylt sted, fruktbar jord og rikelig vanning med varmt vann. Det viktigste er å vente på en stabil varme. Jeg sådde frøene i de siste dagene i mai rett inn i jorden, på et stort lag av organisk fyllstoff. Melotrya - liana, så spirene sendes til retikulær støtte.
De første fruktene dukket opp i slutten av juli. De ligner på miniatyr luftskip med vannmelon stripet fargestoffer. Derfor kalles vannet noen ganger vannmelon. Lengden på frukten er 4-5 cm, men jeg samlet veldig ung mat til mat, 8% moden i størrelse. De brukes som agurker: De spiser rå, i salater, salt og marinere.
Mini-agurker høste er ikke begrenset. På slutten av høsten, i oktober-november, gravde tunge knoller fra bakken. De smaker som reddik, de spises rå. Men knollene blir ikke lagret i det hele tatt, så det er bedre å grave buskene vekselvis for å få tid til å bruke.

Zdrastvuite Jeg pamatrel på disse små agurkene, men jeg måtte kjøpe seaena shtoby pammatret for bedre som jeg mage å kjøpe frø jeg bor i Moldova med Vasili

Melotry grov: en beskrivelse av sorten, vurderinger

Erfarne sommerboere, som ønsker å skjemme seg bort med noe uvanlig og eksotisk, kan bli en kjedelig melodi i huset eller på vinduskarmen i leiligheten. Det kalles også en mus melon eller en afrikansk agurk, og variasjonen av varianter er fantastisk: det er mer enn 80 av dem! Frø av denne planten du kan kjøpe i en vanlig blomsterbutikk.

Varianter og beskrivelse

Afrikansk agurk melodi (melodi grov) tilhører familien av gresskar. Denne eksotiske planten kommer fra Afrika, vokser oftest i tropiske fuktige skoger. Utvendig er musemelonen, som den kalles i dialekten av indiske stammer, en liane, sine piske kan vokse opptil 3 meter i lengde. De skarpe trekantede bladene har en lys grønn, vakker farge, som beholder sin nyanse til høsten, og blomstene på denne planten er gule, formet som en trakt. Takket være sin fengende farge, kan den afrikanske agurk effektivt utfylle interiøret i leiligheten eller hagen din.

Fruktene på denne grønnsaken er små, bare 1,5-2 cm, mønsteret ligner stripede vannmeloner. Smaken minner om agurk, men på grunn av den harde huden har hele knollen en sur ettersmak. Vanligvis blir frukten av musmelon spist rå og konsumert i forskjellige salater.

struktur

Melotria er en brønn med nyttige mikroelementer, for eksempel:

Musmelon inneholder også vitaminer B9, C og PP. Gode ​​nyheter for folk som følger sin figur: Kalorien av denne grønnsaken er kun 14 kcal per 100 gram av produktet. Det er interessant at grovhetens grovhet til tross for sin vannrike natur inneholder mye mer protein enn i broren hans - en agurk.

Fordeler og skade på musmelon

På grunn av det høye fiberinnholdet i frukten av musmelon, kan den brukes til effektivt å forhindre kardiovaskulære og kreft sykdommer. Melotfrukt kan også brukes til effektive losningsdager: det renser tarmene godt, og 1-2 dager i uken er nok til å opprettholde en god figur.

Å være redd for friske frukter av melotri følger de som lider av gastritt, sår eller har problemer med høy surhet i magen. Salter og vendinger fra afrikansk agurk skal brukes med forsiktighet til personer med lever-, kardiovaskulære, nyre- og gastrointestinale sykdommer. Gravide kvinner oppfordres heller ikke til å bli involvert i marinader fra melodrama.

Særegenheter ved å vokse

Før planting frøene ned i bakken, må de vaskes og tørkes godt, og det er ønskelig å lagre i en papirpose, ikke i plast, eller de kan mugne. For å plante en melodi er det nok å utføre flere trinn:

  1. Frø av frø. For planting kan du bruke den vanligste plastkoppen. Grunt vi tar, som for alle andre grønnsaker, i denne forbindelse er melodi upretensiøs. Først må du sette frøet i bakken, sprut det på toppen og hell det med varmt vann. Afrikansk agurk elsker varme og sollys, så du kan sette glasset på vinduskarmen. Melodien vil spire i omtrent 7 dager.
  2. Herding. Siden i naturen vokser en musmelon i Afrika, kan den ikke overleve vårt kalde klima. Derfor må du først plante planten til lave temperaturer før du planter planter i Dacha-delen. For å gjøre dette kan du ofte åpne et vindu eller ta ut frøplanter på balkongen.
  3. Landing i bakken. Hvis høyden på skuddene dine har nådd 5 cm, kan du trygt lede melodien til dachaen og plante den på sengene, det er best å gjøre det i midten av mai. Lianas av en voksen plante kan være veldig lang, så avstanden mellom tilstøtende senger bør være ganske stor, også ta vare på støtter for grenene. Pass på at mini agurk får nok lys, men brenner ikke i solen.
  4. omsorg

Melotry tolererer ikke en overflod av fuktighet, så ikke fanatisk prøve å gi denne eksotiske gjesten en drink. Løsne jorda så ofte som mulig, ikke tillat dannelse av skorpe på bakken og tetninger, ellers vil rotsystemet ikke få nok oksygen. Det er ikke nødvendig å mate planten med gjødsel, det vil være nok av en liten mengde mineralgjødsel eller humus når melodien blomstrer. Hvis du vil lage en musemelon et lyst dekorativt sted på nettstedet ditt, så kan du mate planten med nitrogen, så vil en lys grønn tett grønn hele tiden glede deg.

høsting

Små stripede agurker vil du se ganske snart - bare 2 uker etter landing i bakken. Hvis du følger landingen, beskrevet ovenfor, vil dette skje i begynnelsen av juli. Ikke la melodien være overripe, da vil frukten ta en gulaktig nyanse og bli myk. I tilfelle du vil samle frøene, kan du vente ytterligere 2 uker når mini-agurken fullstendig modner.

anmeldelser

Catherine: "Jeg plantet melodi i landstedet for den tredje påfølgende sesongen, jeg er veldig fornøyd. Frukt er interessant for smak, de kan diversifisere noen kjedelig salat, og barnebarn er glade for at noen endelig fant noen "baby agurker". Jeg anbefaler det til alle! "

Olga: "Jeg var interessert i denne grønnsaken som en erstatning for agurker i løpet av mine lossedager. Først trodde jeg at en annen eksotisk grønnsak var veldig rart å smake, men ble hyggelig overrasket, den sure ettersmaken var ikke bare for meg, men også for barn og ektemann! "

En opplevelse av å vokse en "mini agurk" - en melodrama grov 15

Jeg vil bare fortelle deg om en type - melodrama grovt. I amatørgartnerens katalog, som sendte meg frø, ble det oppført under navnet "mini agurk", og jeg bestemte meg for å dyrke en plante for agurk dyrking. Frø av melotri er svært små, så de sådde dem til en dybde på ca 5 millimeter, i middels loamy jord, skriver Vladimir Vasilyevich CHERNYAK

Siden jeg ikke visste hvilken vegetasjonstid denne typen melodrama hadde, ble frø sådd i begynnelsen av mars for planter og plassert under et batteri. Alle frøene har steget veldig minneverdig om 5 dager.

Jeg plantet plantene i en uoppvarmet loggia og matte ikke noe, men overvåket bare jordens fuktighet. Mens nettene var kalde, vokste plantene sakte, men i April, så snart de ble varmere, økte veksten betydelig.

Snart begynte plantene å blande seg, de måtte transplanteres i separate briller.

De overførte transplantasjonen helt smertefritt og trakk ikke en gang veksten.

Da plantene begynte å kaste knoppene, bestemte jeg meg for å slippe dem inn i det åpne bakken. De var veletablerte, men i midten av mai ble det plutselig kaldere, som ikke likte melodiene - toppene på skuddene ble gule, veksten stoppet.

Jeg dekket dem med film og holdt den under den til juni, til den endelig varmet opp. Planter gjenopplivet, begynte å vokse raskt og snart blomstret. Blomstene viste seg å være små - om lag to millimeter i diameter, og hunnene var plassert hver for seg i bladets aksler, og hannene ble samlet i små paneler på 3-6 stykker.

I begynnelsen så jeg ikke noen insekter på blomstene, og jeg ga ikke kvinnelige blomster av eggstokkene. Kunstig pollinering hjalp, men siden jeg besøkte dacha bare i helgene, har mange blomster forblitt uten pollinering. Bare fra slutten av juni la jeg merke til at biene var interessert i blomster, og fra dette øyeblikk ble bindingen absolutt.

I juni måtte de støtte plantene. Melotry Jeg plantet nær frukttrærne, slik at vinrankene senere kunne krølle langs grenene av trærne.

I juni matte jeg plantene med en oppløsning av urea (ca 20 gram per bøtte med vann).

Blodene av melodiene er grove i form akkurat som gurker, bare nesten tre ganger mindre, men skuddene er mye større. Så matte jeg opp melotry som agurker. Fruktene var små - størrelsen på en stor karamellbær, grønn, med et marmor mønster.

Først samlet jeg frukt på en tid da de sluttet å vokse, men jeg likte ikke smaken - det var surt. Men frukten av en mindre størrelse viste seg å være mye mer deilig - de var veldig mye som agurker, men uten en karakteristisk agurk lukt.

Frukt kan spises friskt, men det er bedre å hente dem. Forresten, overripe frukter kan også brukes til å plukke - den sure smaken forsvinner, men frukten myker.

I vegetasjonsperioden så jeg ikke på skadedyr eller sykdommer på plantene. Det viste seg at melodien har en høy shadowiness. Fra en plante samlet ca 4-5 kilo frukt.

Noen skudd av melodrama grov for vegetasjon når en lengde på 6-8 meter, og det virker for meg at plantene ikke skal plantes på trær, men det er bedre å lage trellis for dem for å legge til rette for senere innsamling av frukt.

Voksende afrikansk mini-agurkmelotri

Melotria er en flerårig liana av gresskarfamilien. Det er flere versjoner av opprinnelsen - ekvatorial Afrika og Sentral (eller Nord) Amerika. Frukt og rotgrønnsaker brukes til mat. Smaken av melotryens frukt ligner på en agurk, og i fargen ligner den en vannmelon. Derfor kalles det også en mini-agurk, mus eller afrikansk vannmelon. Smaken av rotgrønnsaker er en blanding av reddik, agurk og melon.

Blomst plante gul bifil. Trekantede blader som en agurk, men uten ujevnheter. Fruktene har en størrelse på 2-4 cm. Rot avlinger er like i utseende til den lange reddik, og veie opp til 400 g knollene er lagret for lenge, er det et behov for å være umiddelbart etter grave. midtstrimmel turister dyrket årlig plante - melothria scabra.

Fordel og skade

Det høye innhold av fiber og lavt kalori gi mini agurk melotrii god verdi for forskjellige dietter. Frukt inneholder kalium, natrium, magnesium, kalsium, jern, fosfor, vitamin C og B9. Denne nyttige vegetabilske gunstige effekter på blodtrykk og hjerteaktivitet, styrker immunsystemet og blodkar, senker kolesterol, forbedrer tarmfunksjonen, anti-inflammatorisk og styrkende effekt. Dessverre, gastritt og magesår å spise en plante i leger anbefaler ikke maten.

Planteutvikling

Mest av alt, liker en mini-agurk å vokse i solrike steder, men penumbra også vil passe. Planting er mulig som frøplanter, og frø i bakken.

Plastkopper er perfekte for såing av frø. Av disse er det lett å fjerne frøplanter for etterfølgende transplantasjon i jorda. I slutten av april bør frøene legges i bakken, drysses og helles. Topp med en film eller et glass og sett på et lyst sted. De vil være om lag en uke. Slik at plantene ikke dør fra en kraftig temperaturfall når de plantes i bakken, bør den periodisk tempereres hjemme. Til dette formål utføres litt lufting med vinduet åpent. Landing skjer i midten av mai med en høyde av spire på 5 cm. Avstanden mellom dem skal være minst 40 cm når de plantes.

For å plante en frømetode, blir det laget en grun på grunnvann. Melotrii frø skal plantes 30 cm fra hverandre, stenket på toppen av bakken og dekket med plakk. Den beste tiden er i midten av mai. Melotryfrukt når den vokser fra frø i det åpne feltet, modnes senere.

Vedlikeholdsregler

På de private tomtene fordeles 2 varianter av plante - melodien til kolibri og melodien til den lille. Forskjeller i omsorg de ikke gjør. Frukt ser ut raskt nok, etter 2-3 uker. De bør samles inn før de når en tre-centimeter lengde, senere er de overripe. Generelt er anlegget ganske upretensiøs, men det er bedre å følge følgende anbefalinger for omsorg:

  1. Vanning gjøres en gang i 2-3 dager på en bøtte med varmt vann under en busk.
  2. Hvis jorda er dekket med skorpe, må bakken forsiktig løsnes. Dette forhindrer vekst av ugress og fremmer transport av oksygen til røttene.
  3. Planten er sjelden syk, men med de første symptomene på sykdommen sprøytes det med såpevann.
  4. Noen ganger brukes melodi som en plante av dekorativ type. I dette tilfellet er stengene kuttet i henhold til det nødvendige vekstmønsteret.
  5. Mini vannmelon er befruktet med urea planting, under blomstring - med torv.
  6. Melotria foretrekker å leve vekk fra slike avlinger som aubergine og courgette, fordi disse avlingene er utsatt for de samme sykdommene.
  7. Skudd med vekst slipper antennene, så du må gi dem en støtte for å klamre seg.

Marinerte frukt

Anlegget har kort holdbarhet, så det blir ofte saltet og marinert. På grunn av likheten mellom mange karakteristika av melodrama med agurker, er oppskrifter for å lage mat fra dem lik. Du trenger:

  • Frukt - 1,5 kg;
  • Hvitløk - 10 skudd;
  • Bay leaf - 7 stk.;
  • Svart pepper - 12 erter;
  • Sitron - halv;
  • Currant forlater - 0,5 st.;
  • Sukker - 1 ss. l.;
  • Salt - 4 ss. l.;
  • Eddik - 3 ts.

Frukt sug i 1 time i vann, tørk og sett i en tre fat. Legg hvitløk, vinblad, sort pepper, laurbærblad, sitron til dem. For å lage en saltlake i 5 liter kokt vann, løs opp sukker, salt og eddik.

Den resulterende løsningen helle helt frukten. Dekk toppen med gasbind og undertrykkelse. Ikke forstyrr i 3-4 dager før tilberedt.

Vitaminsalat

Utvilsomt er den største mengden næringsstoffer funnet i rå grønnsaker. Salatets sammensetning kan variere avhengig av tilgjengeligheten av visse ingredienser:

  • Tomater - 200 g;
  • Melotry - 200 g;
  • Pepper bulgarsk rød - 150 g;
  • Brynza (bedre enn sauer) - 100 g;
  • Kål - 100 g;
  • Valnøtt eller jordnøtter - 50 g;
  • Dill - 1 gjeng;
  • Persille - 1 gjeng;
  • Lentenolje - 2 ss. l.;
  • Sitronsaft - 1 ss. l.
  • Salt (helst sjø) - etter smak.

Tørk mutterne på lav varme. Brynza kutt i terninger. Grønnsaker og greens hogge. Bland alle ingrediensene, krydret med salt og krydder med olje. Som et alternativ kan du bruke majones eller rømme.

Anlegget var veldig upretensiøs. Gjødsel gjaldt ikke, ikke beskjære. Fruktene er uvanlige i smak, litt surt.

Kultiverte melodien som agurker - frøene ble plantet i briller, så transplanterte plantene i bakken ved dacha. Høstingen fornøyd. Det var alltid friske salater med greener og majones, laget et stort bevaringsreservat for vinteren.

Naboen ga frøene. For interessens skyld bestemte jeg meg for å sette på det, ikke å regne med noe i det hele tatt. Resultatet overgikk forventningene. Frøene har steget godt. Fertilisert med naturlige gjødsel. Anlegget var fruktbart til oktober. Hele familien spiste med glede. Jeg planlegger å vokse i fremtiden.

MirTesen

Alt om forstadens liv

Melodia grov eller mini agurk

Melotry grov er av slekten Melotria og familien av gresskar. Melodramas hjemland er de tropiske skogene i den ekvatoriale delen av Afrika. Til tross for denne altfor krevende kulturen kan ikke melodi ringes, vel, på sidene er det vanskelig å møte av den enkle grunn at mange ganske enkelt ikke vet om eksistensen av en mini agurk i prinsippet.

Mangelen på melodi i hver hage er imidlertid en stor utelatelse, fordi denne lianen ikke bare kan gi velsmakende og nyttige frukter, men også stedet å dekorere. Hjemme er melodien høyt verdsatt, blant annet for høy motstand mot sykdommer og skadedyr, samt muligheten til å dyrke denne kulturen som en beholder.

Melotry vokser ganske raskt og strekker seg noen ganger tre eller flere meter. Blad av sin trekantede form, spiss, myk på toppen og grov på undersiden. Blomstrer melotri lysegul traktformet, veldig lik den av agurk, dioecious blomster. Svært originalt arrangement av blomster på planten, så kvinner er vanligvis plassert enkeltvis, men mennene blir vanligvis samlet i aksillære bunter.

På grunn av det faktum at på toppen av hver pisk er det skinn med en liten og hakket, festes den enkelt til en rekke overflater, komplett fletter den og undertrykker veksten av det absolutte flertallet av ugress. Sideskuddene som berører bakken, kan danne unge røtter og snart dannes nye planter på dette nettstedet.

Melotria er ekstremt produktiv, det er bokstavelig talt ved hver knute det danner et eggstokk. Frukten av denne planten er miniatyr, ikke mer enn to centimeter lang, lysegrønn i farge med en ganske tett hud og en original sur smak som minner om den friske agurk.

Frukt kan spises friskt, legges til salater og saltet som vanlige agurker. En veldig interessant tallerken er syltet frukt av melotry, hvis du legger til en liten pepper i krukken med dem.

Velge et nettsted for melodi, bli styrt av det faktum at disse plantene er veldig termofile og pryder en stor mengde lys. Når det gjelder jorda, er det beste alternativet lett i tekstur og fruktbar med mye fuktighet. Det viktigste er at fuktigheten på overflaten ikke stagnerer, og grunnvannstabellen ligger under en og en halv meter.

I sentrum av Russland og i nord kan melodi utelukkende dyrkes i frøplanter. Frø for frøplanter må gjøres tidlig i mai og kan være praktisk til slutten av mai. Så frøene i kopper eller bokser, som deretter plasseres i et rom med en temperatur på minst 30 grader Celsius. Bare under slike forhold vil frøene stige om noen dager.

Så snart spirene kommer frem, må de i tillegg gi maksimal belysning ved å installere baklysbelysning, eller plassere bokser med frøplanter i et lyst rom. Temperaturen skal opprettholdes ved 28-30 grader Celsius. Omtrent en måned senere vil plantene være klare til planting på et fast sted.

Hvis du bestemmer deg for å plante melodiets frøplanter i det åpne bakken, til sengen, bør den gjøres orientert mot sør og beskyttet mot nord ved en hvilken som helst husholdning eller gjerd. Frøplanter i hagen er best plassert, trekker den tilbake fra planten med en annen 30-35 centimeter, og et par dager etter planting må du installere en vertikal trellis.

Omsorg for planter melotry er ikke forskjellig fra det når du vokser agurker. Det viktigste er å vanne romtemperaturen, gjødsling og løsne jorda i mellomresten.

Hvis frukten er ikke det primære oppgave, og du vokse melotriyu mer for skjønnhet, deretter helt i begynnelsen av sin vekst plantene trenger for å gjødsle med nitrogengjødsel (50-60 g per 1 m²), vil det stimulere den raske veksten av aboveground masse.

Hvis det viktigste for deg er fruktene, så i blomstrende fase, må du lage 1 kvm M senger 1 st. skje av nitrofusca, deretter i begynnelsen av juli - 1 teskje fosforgjødsel, og i slutten av måneden er det så mange kaliumgjødsel.

I prosessen med plantevekst kan jorda bli ganske kompakt, hvis det blir observert, så er det nødvendig å utføre et par løsninger, og prøver å ikke skade røttene.

Få mennesker vet, men i tillegg til frukt, melodien danner også knoller som veier mer enn 300 g, som ligner på søtpotetknollene. De kan også spises så raskt som mulig, fordi de ikke er lagret i det hele tatt. Knollene smaker som salat, der reddik og agurk blandes.

For at anlegget skal være fullt opplyst og for å danne frukt langs hele lengden, bør det henges på en forspent nettkanin - dette er en optimal variant av dyrking av avlingen. Hvis det ikke er noe, så er det mulig å bruke garn, tykk ledning eller gamle fruktgrener som vanligvis forblir etter beskjæring av hagen, som en pålitelig støtte.

I tillegg kan melodien vellykkes i bokser, blomsterpotter, containere. Slike beholdere med en plante effektivt dekorere vinduer, balkonger og loggiaer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å tildele et eget sted for anlegget på stedet.

Melotry plantet i en stor blomsterpotte og plassert på en godt opplyst balkong kan gi svært gode avkastninger.

Vokse en hage!

Voksende grønnsaker i hagen

Dyrking av melodi grov

Melotry grov. Afrikansk agurk.

Melotry, Melotry grov. Mini agurk. Afrikansk agurk. Abonner på nettstedet http://visherasemena.ru
og motta gratis, videokurset "ABC av tomat"

Melothria scabra (Melotria shcabra) av gresskaret familien - en miniatyr plante, frukt både i utseende og smak som minner om agurk lille størrelsen på 1,5-2 cm Den eneste forskjellen -. Huden er ikke flat, grønn og marmor farge og litt sur smak. Spis frukt av melotri i fersk og marinert form, de brukes som dekorasjoner for ulike retter og er inkludert i sammensetningen av pickles.

Denne kulturen er godt vokst i en balkongboks, pergola, gitter eller bare et gjerde. Faktum er at, som andre gresskarplanter, er denne flerårige afrikanske planten (i middelsonen avlet som en årlig), i stand til å vokse raskt og utvikle sterkt løvrike skudd - pisker lenger enn 3 meter.

Blomstene av melotri er lik bladene av agurker, men også mindre. Lyse gule blomster - dioecious - i overflod ligger på planter: kvinner singel og menns flere stykker sammen. De liker virkelig bier.

Blomstrende og fruktig melotri fra juni til de fleste frostene. Blader, i motsetning til agurk, blir ikke gule i lang tid og forblir lyse grønne til sen høst. Kjedebenet kan enkelt festes til alle slags støtter og komplett flett dem.

Melodien vokser veldig aktivt, og sideskuddene som ligger på bakken er godt rotfestet. Derfor, når du trenger å zadekorirovat litt vertikalplan, er denne planten best egnet så godt som mulig.

Ta vare på melodien er enkel. Mens planten ikke har vokst, blir bakken løsnet og forsiktig løsnet rundt stammen, forsøker ikke å skade roten. I fremtiden vil melodi, sterkt voksende, undertrykke ugress. Vanning - som jorden tørker opp.

Kultivere melodi er best gjennom frøplanter (du kan så og direkte inn i jorden, samtidig som agurker, bare frukten i dette tilfellet vil modnes litt senere).

Ved dyrking av frøplanter sår frø i første halvdel av april i esker med næringsblanding. Frøene er ganske små, så det er bedre å ikke dekke dem med jord, men legg dem på overflaten og dekk beholderen med glass eller film. Deretter legger du det på et varmt sted.

Om to eller tre dager er det skudd. Når det tredje virkelige bladet dannes, dykkes plantene inn i separate potter - to eller tre plantene hver.

En uke etter transplantasjon, når plantene aktivt beveger seg til vekst, blir det matet med kompleks gjødsel. Planter blir vannet regelmessig, og unngår overmåte.

I midten av mai kan plantene plantes i jorden. Transplantatet transplanterer pent, raskt bosetter seg på et nytt sted. Ved gjentakende frost er det best å dekke plantene med en film.

Et permanent sted for melotri blir plukket opp av den åpne solen, selv om denne kulturen er i stand til å tolerere og en liten skygge. Jorden hun foretrekker, er fruktbar og lett.

Hvis målet landing - ikke gir, og dekorasjon partiet ved begynnelsen av vekstsesongen anlegget er det nødvendig å mate nitrogen - grønne vil deretter artet razrastatsya.Esli også mer og mer interessert i frukt, er det best å velge en overvekt av sammensatte gjødningsmidler med fosfor og kalium.

En av dydene til melotri er motstand mot skadedyr og sykdommer (noen ganger forbløffet av pulverformig mugg).

Melotry grov eller vannmelon agurker - hvordan å vokse?

Frukt av melotri grov - liten (ca 3 cm i lengde) agurker med vannmelonfarging. Jeg så dem for første gang med en venn som dekorerte dem med salater for en ferie.

Til smaken var fruktene lik alminnelig agurk, bare litt sur. Kjæresten skryt av at hun reiste dem i landet, og jeg tok noen frø fra henne...

MELOTRIA: LANDING

Pleie av melodien, som vist ved praksis, på mange måter ligner på omsorg for agurker. For planting i slutten av april, fyll plast koppene (0,5 liter) med hage jord, spred 2 frø per hver. I jorda kan frøene ikke lukkes, de er svært små. Hell avlinger med varmt, stående vann, deksel med gjennomsiktige poser og legg dem på solvinduet.

Frøplanter vises allerede på den tredje dagen. Når skuddene blir store (3-5 cm), åpne vinduet for herding om ettermiddagen. Og i midten av mai transplanterer plantene i hagen. Fra sen kveld frost, dekke den med ikke-vevd stoff.

VÆKENDE MELOTRIA I Hage

På patchene av melodien satt på et solfylt sted eller i penumbra, hvor før vokste belgfrukter, løk, tomater. Etter gresskar, courgette, squash, meloner, agurker plantes ikke et tropisk vintre - de er hennes slektninger, noe som betyr at de kan overføre sykdommer og skadedyr.

Mellom plantene legger du en avstand på 45-50 cm. Pass på at det er en støtte på hvilken vippene vil stige: trellises, wire strukket på veggen, etc. Skuddene vokser til 3 m i lengde.

ALTERNATIVE PLANTING METHODS

Jeg leste at noen sommerboere så melodien på en gang i det åpne bakken. Samtidig vokser det ganske bra, selv om det begynner å bære frukt senere. Denne metoden er egnet for landskapsarbeid gazebos, vegger av hus, gjerder.

Melotry kan dyrkes på balkonger. Gratulere i henne, som en agurk, kryper opp, klamrer seg til antennene og fletter støttene. Ja, og blomstene er like gule, og etterlater som agurker.

Hvis du plantet melodien i en anhengsbeholder og trimmer den ned i skuddene, får du en rikelig plante.

MELOTRIA: CARE

Vann eksotisk gjest ofte og mye - vann, oppvarmet i solen. Løsne bakken under den, fjern ugresset. Hver 10. dag må du mate kalium og fosfor gjødsel (i henhold til instruksjonene på pakken). Klem ikke skudd, de vokser allerede tett og gir en rikelig høsting.

Hvis melodien er plantet for hagearbeid, må du mate den med nitrogenholdig gjødsel (i henhold til instruksjonene), slik at det er mer løvverk.

To ganger om sommeren, dryss lianen med såpevann (50 gram vaskesåpe per bøtte med vann) for å unngå mugg. For andre sykdommer er anlegget stabilt.

Les også: Oljefrø og avlinger Del 1 og Del 2

HARVEST

De første fruktene kan bli lagt merke til allerede et par uker etter planten i hagen. Da kommer mini-agurkene mer og mer, og så til den første frosten. Melodramas frukter har en felles egenskap med agurker å modne. Samle dem derfor i tide og bruk dem litt umodne. Slike frukter er et sted 2,5-3 cm lang og elastisk, og overdreven melodi blir myk.

Det sies at en plante kan samle inntil 5 kg frukt. Jeg veide ikke bevisst, men det virker for meg at jeg samler mye mer fra min melodi. Og min mann og jeg spiser mye, og våre barnebarn kommer til landet for å spise, og jeg ga mine naboer et forsøk. Høstingen var nok til å rulle et par bokser av blandingen med andre syltet grønnsaker.

Etter en aktiv fruktsettingen land deler melotrii lastebilsjåfører hyggelig overraskelse - landet er saftige avling rotfrukter, og 0,7 kg per busk. De smaker som søtpotet eller søte reddik. Bare for å spise dem er det nødvendig innen 2-3 dager, det er mulig i en rå type. Root planter løgner ikke lenge - de forverres.

Fra moden frukt av melodrama trakk jeg ut frø. Vasket dem, tørket og lagret i en papirpose. Jeg skal så det på våren igjen. Jeg likte denne kulturen, så jeg skynder å gi et ord til henne foran sommerboerne.

Forfatter: K. SIDORENKO, Poltava

Stripete "mini-vannmeloner" gjemmer seg i det tykke, mørkegrønne bladverket. Størrelsen på disse krummene er bare 2,5 x 1,5 cm. De er spiselige, smaker som agurker. Stiv hud
med sourish. Sterkt forgrenede fleksible og sterke skudd når en høyde på 3 m, for støtten festes til antennene. Bladene er trekantet, sakte grovt til berøring.

Anlegget er veldig dekorativt. Denne ettårige lianen fra Afrika tilhører familien av gresskar, kalt grov melodi.
I fjor vokste jeg en melodi av Kolibri-sorten i det åpne bakken. Det er ganske upretensiøs, varmebestandig, føles godt og ved lave verdier av positiv temperatur (frost, selvsagt, redd). Fuktig, ingen sykdommer og skadedyr påvirkes ikke. Responsive til gjødsling. For å få mer frukt, må du gi planter med kalium og fosfor. Jeg har matet melodien med infusjon av nese med aske, i plantingshullene, lagt til aske og humus.
Dyrket det gjennom frøplanter, så frøene i slutten av april i individuelle kopper i volum
300 cm3. Senere innså jeg at det er bedre å gjøre dette tidligere, i en måned, fordi plantene begynner å bli "stramme" på begynnelsen av planten. Mine vinstokker for sommeren vokste bare opp til 170 cm Frukt av melodi bak bladene er nesten usynlig, det er veldig vanskelig å samle dem. Derfor "jeg glemte" om dem, og bare da bladene drepte frost, bestemte jeg meg for å samle dem - ikke å miste det samme bra! Ristet creepers, og alle fruktene smuldret. Med syv planter samlet 2,5 liter frukt, er dette ca 100 stykker hver.
Zamarinovala "vannmelon" med kirsebærtomater varianter Foss - liten (10 g) oransje søte smak av dråpeformede tomater. For skjønnhet la hun druer av Granatnaya fjellaske til bokser og skinnende svarte frukter av nattelivsandbær. Dette vil være den originale garnityr for kjøtt- og fiskeretter.
Frø i melotri er som agurk, bare veldig liten. Jeg valgte de største fruktene med et lyst mønster, knust dem med en tolstalk, vasket etter vask med vann.
Bekjennelse med den nye kulturen fant sted, det kan fortsette.

Fra redaksjonen.
I tillegg til frukten danner den grove melonien knollvekster som veier opp til 400 g, i størrelse og form som minner om søtpotetknollere. De er ikke lagret i det hele tatt, og de skal brukes umiddelbart etter graving. For å smake på knollene minner både reddik og agurk, og de kan brukes i salater. Mange gartnere vokser melodi, ikke bare for å få små agurker. Raskt voksende, denne krøllingsanlegget, kan dekorere arboret, buen, husets vegg, etc. Statsregisteret for utvelgelsesresultater fra Russland omfatter kun ett utvalg Kolibri, anbefalt for dyrking på husholdningsområder og forstæder.

Andre Publikasjoner Om Planter