Monofosfat kalium vurderinger

Hvem vil fortelle deg - når og hvorfor å bruke denne gjødsel med størst effekt.
Denne "Bui gjødsel", ganske dyrt, vannløselig. Noe jeg hørte om dem bra, men jeg glemte i bunken..

Dette er veldig surt (basert på kjemisk synspunkt) gjødsel - ikke egnet for alle avlinger. (for eksempel for noen rhododendroner - bra)

Og gjelder i andre halvdel av sommeren, for bedre forberedelse av planter for vinteren.

Vannløselige former for gjødsel er praktisk først og fremst for fôring, både rot og blad. Dette er en god gjødsel, fordi den inneholder en løselig form for fosfor.
Gjødsel er alkalisk, da den ved full dissosiasjon danner tre molekyler sterk alkali (KOH) og ett molekyl av medium syre (ortofosfor). I tillegg bruker planten fosfor, som i begynnelsen kan føre til litt alkalisering. Men gjødsel er bezballastnoe, t. og fosfor og kalium vil bli konsumert av anlegget, dvs. fysiologisk nøytral.
I kombinasjon med nitrogengjødsel kan brukes om vår og sommer, i høst, som Yuri noterer, i sin rene form for vinterpreparasjon

Som kjemiker og selv kandidat i kjemiske fag kan jeg ikke være stille. Gjødsel er fri for nitrogen, dvs. Det vil ikke føre til sterk vekst på høsten til høsten og vil ikke svekke plantenes omplantning. MEN DETTE ER DEN ENESTE GODE GODKJENNELSE. I andre henseender er situasjonen så - dette er det såkalte syre saltet, når ikke alle syre hydrogener av syren er erstattet av et metall. Og samtidig er det to slike sure hydrogen, så. Dette saltet vil ha en veldig sterk syrereaksjon. Og å være et salt av en sterk nok syre og en veldig sterk base, går ingen løsning (og ikke "FULL OPPHANDLING", som respektert salesxs) i løsningen. (Sitat fra boken "skadelige stoffer i Industry" t. III) "har en rekke observasjoner og forholdsvis irriterende cauterants syresalter (for eksempel superfosfat (Ca (H2PO4) 2. slimhinner og hud).

Formelen for superfosfat CaHPO4

Vi henter en bok og leser:
Enkel superfosfat Ca (H2PO4) 2 + CaS04;
Dobbel (beriket) mer fosfor i form av P2O5 og mindre urenheter (nesten ingen sulfater);
CaPO4.2H20 utfelling
Men tale er ikke generelt om superfosfater, men om essensen av syre kaliumfosfat.

Von, takk for kommentaren. Okay. Jeg fant ikke riktig inn formelen for dette monofosfatet.
Likevel er gjødsel fysiologisk nøytral, så den skal være egnet for alle avlinger. Forbruk av kalium eller fosfor kan variere avhengig av bakgrunnsinnholdet i jorden og fasen av planteutvikling, men til slutt
begge elementene vil bli absorbert, i retur vil anlegget gi tilbake protoner og anioner av karbonsyre og noen andre.

Jeg vil bare legge til at jeg også leser boken en gang, tilsynelatende, terminologien har endret seg. Jeg vil ikke klatre inn i debatten om tvilsom verdi - det er faktisk ikke meningen.

Dim, det burde du ikke. I tillegg, å vite i detalj sammensetningen av gjødsel og deres effekt er bare nyttig

Og hvis på problemet - at gjødsel er betalt for det penger. Det stimulerer meget aktivt blomstringen under andre optimale forhold. Gram per liter og fremover :-)

Anvendelse av kaliummonofosfat, forbrukeromtaler

For å vokse en utmerket avling, bruker folk ulike gjødsel som fyller jorda med nyttige stoffer. Et av disse stoffene er kaliummonofosfat. Denne gjødsel kan brukes i hagen, i hagen, og til og med for voksende innendørs planter.

Hva er kaliummonofosfat

Denne mineralgjødsel, som er et konsentrat, er et hvitt pulver. Dette stoffet brukes som en topp dressing for enhver plante. Den oppløses lett i vann og absorberes av jorda på kortest mulig tid, noe som garanterer et raskt resultat.

Ved bruk av denne typen gjødsel begynner plantene å blomstre rikelig og antallet frukt øker. Risikoen for soppsykdommer reduseres.

Frukt og grønnsaker dyrket ved bruk av kaliummonofosfat, selv under modning, får en stor dose sukker, noe som forbedrer smaken betydelig og øker holdbarheten til frukten.

Nylig er denne mineralgjødselen ofte brukt av sommerboere i sine hager og frukthager, samt av elskere av innendørs blomster. Denne populariteten til stoffet er forståelig. Tross alt har denne gjødsel et stort antall fordeler.

De positive egenskapene til kaliummonofosfat

  1. Lett absorbert i jorda og absorbert av anlegget. Alle stoffer kommer inn i planten og har en positiv effekt på den.
  2. Det finnes ingen skadelige stoffer i preparatet. Bare 33% av kalium og 52% fosfat. Det er ingen klor-, natrium- og tungmetallforbindelser.
  3. Når noen frukt modner, får de den nødvendige mengden vitaminer og sukker. Derfor har frukt, grønnsaker, bær utmerket smak og kan lagres i lang tid.
  4. Noen planter lider ofte av en slik sykdom, som vi vet som "pulveraktig mugg". Ved å behandle jorda med kaliummonofosfat, vil du beskytte roser, druer og andre planter fra dette problemet.
  5. Ved små frost fremmer preparatet bevaring av planter fra forkjølelse.
  6. Hvis jorda i drivhusene er overdried, vil behandlingen bli lettere ved behandling med kaliummonofosfat.
  7. Ofte elskere av innendørs planter vet ikke hva de skal gjødsle sine blomster. Denne mineralgjødsel er meget egnet for planteblomstring. Legemidlet vil hjelpe lang og rikelig blomstring.
  8. Ved bruk av kaliummonofosfat gir planter et stort antall skudd.

Påføring av kaliummonofosfat

Siden denne gjødsel er et konsentrert, er det nødvendig å forberede en løsning derfra, som i fremtiden vil bli brukt til vanning av planter. For å kunne skape en løsning, må du nøye studere instruksjonene som er på en hvilken som helst emballasje.

  • Ved prosessering av jorda hvor planteleggene eller planteplanterne er plassert, må 10 gram av legemidlet oppløses i en 10 liters bøtte med vann.
  • Hvis du trenger å bruke topp dressing for hageplanter i det åpne bakken, må mengden av stoffet allerede tas mer enn 15-20 gram - og oppløs stoffet i samme 10 liters bøtte med vann.
  • For å gjødsle fruktbærplanter trenger du enda mer konsentrere. Ca 30 gram kaliummonofosfat bør fortynnes i 10 liter vann.
  • I hagen eller hagen bruker de gjødsel i vårperioden når planter plantes i jorden. Anbefal å vann en nyttig løsning av prydplanter under blomstringen, så varigheten av denne perioden vil øke.
  • I tillegg til vanningsanlegg kan kaliummonofosfat også brukes til sprøyting.
  • Det anbefales å behandle jord og planter om kvelden, slik at gjødsel kan absorbere bedre, og ikke fordampe umiddelbart i solen.
  • Mange gartnere bruker dette stoffet sammen med andre gjødsel for større effektivitet. Det viktigste er ikke å bruke kaliummonofosfat sammen med preparater basert på magnesium og kalsium.

Bruk stoffet, ikke bare hjemme. På felt og i drivhus brukes denne gjødsel også ganske ofte.

Hvis du har en stor hage, mange trær i hagen, og huser på vinduene med en overflod av innendørs planter, så vil kaliummonofosfat være en uunnværlig assistent. Han alene vil takle toppdressing av alle planter, og du trenger ikke å velge for hver type gjødsel.

Du kan kjøpe kaliummonofosfat i enhver butikk for hage og hage eller for innendørs planter. Vanligvis er stoffet pakket i polyetylenposer med 0,5 kg eller poser på 25 kg.

Sikkerhetsforanstaltninger ved bruk av kaliummonofosfat

Oppbevares på et godt ventilert sted. Ikke hold den åpen for barn og dyr.

Bruk kun med gummihansker. Forsikre deg om at væsken ikke kommer inn i de eksponerte områdene av huden og spesielt slimhinner under behandling av løsningen.

Hvis produktet kommer i øynene eller på huden, skyll det grundig med rent rennende vann. Hvis du jobber med en løsning, kommer den ved et uhell inn i magen, du må gjøre en akutt skylling, for dette må du fremkalle brekninger.

Kundeanmeldelser

Sist oppdaget en gjødsel som kaliummonofosfat. På hytta med sin kone vokser vi noen hageplanter. Men det var aldri en stor høst. Butikken rådde dette stoffet.

Om våren, da vi plantet vi jordet jordet. Så mange grønnsaker vi aldri har hatt. Hele vinteren ble de matet forsyninger fra hagen vår. Nå anbefaler jeg denne gjødsel til alle mine dacha-eiere.

For gjødsel av planter i hagen kan jeg anbefale kaliummonofosfat. Vi bruker den til gjødsel i ca fire år. Prisen og kvaliteten gleder seg. Ingen andre stoffer brukes lenger.

Naboene har en stor hage. Og eple, pære og kirsebær. Hver sesong med fruiting, avgir jeg dem direkte av misunnelse. Nylig åpnet en nabo en hemmelighet. Det viser seg at alle trær og busker de gis med kaliummonofosfat. Neste år vil også kjøpe dette stoffet.

Jeg liker innendørs blomster veldig mye. Jeg har en stor samling av fioler. Alle er overrasket over hvordan jeg klarer å opprettholde den riktige blomstringen av mine favoritter. Og jeg bruker bare stoffkaliummonofosfat. Det er hele hemmeligheten.

For å gjødsle hagen din, kjøp kaliummonofosfat, vil dette stoffet appellere til deg med brukervennlighet og, viktigst, høy effektivitet.

Sommerforum: hytte, hage, hage, blomster.

Sommeren forum: om en sommerbolig, om blomster, om din personlige tomt

Kaliummonofosfat

Kaliummonofosfat

Opprinnelig skrevet av mopsdad1 »25.06.2009, 21:55

Opprinnelig skrevet av Esme »på 25.06.2009, 22:01

Opprinnelig skrevet av masleno »25.06.2009, 22:09

Opprinnelig skrevet av Bladimir »26.06.2009, 12:59

Opprinnelig skrevet av andostapenko »23.08.2009, 20:34

MirTesen

Alt om forstadens liv

Monofosfatkalium - den ideelle sommergjødsel

Kalium gjødsel er de viktigste hjelperne til en gartner som drømmer om å høste en rik høst. De inneholder stoffene som er nødvendige for utvikling og dannelse av frukt. I utgangspunktet isoleres kaliumsalter, konsentrert kaliumgjødsel og komplekse kaliumgjødsel. Sistnevnte inkluderer kaliummonofosfat.

MEGET FOSFOR OG POTASSIUM

Monofosfatkalium er en kompleks fosfat-kaliumgjødsel. I sammensetningen er omtrent 50% fosfor og 33% kalium. Gjødsel brukes til å øke utbyttet eller forlenge blomstringsperioden. Det antas også at det forbedrer holdbarheten til frukten og positivt påvirker deres smakegenskaper. Passer for frukt og grønnsaker, blomster, busker og trær; for allsidighet og vi elsker gartnere. Gjødsel anbefales ikke å bruke til å forberede landinger på friluftsområdet til vinter, det er best å bruke det om sommeren, spesielt hvis det ikke er varmt og moderat vått.

Kaliummonofosfat kan kjøpes i granulær eller pulverform. Selg den i små pakker (vanligvis 20-25 gram) og i store pakker (fra 500 g til flere kg). Oppbevar stoffet bare i godt ventilerte områder, og unngå fuktighet. Monofosfatkalium absorberer lett fuktighet; blir våt, blir ubehagelig for bruk.

ALLE plusser og minuser av potetmonofosfat

Tilsetning av kaliummonofosfat har flere fordeler: ingen bivirkninger, er det nesten ikke påvirker surheten i jordsmonnet, er lett assimilert av planter, øker avling motstandsevne mot meldugg og andre soppsykdommer. Preparatet inneholder ikke skadelige klor salter, tungmetaller og natrium, derfor, til og med en høy konsentrasjon løsning for tilførsel og sprøyting av plantene vil ikke forårsake forbrenninger blader og røtter. Kaliummonofosfat er kompatibel med pesticider, egnet for å fremstille en tankløsning og kompleks behandling.

Blant manglene er at det ikke samler seg i jorda og decays raskt; Søknad i fast form gir ikke noe i det hele tatt - bare en løsning brukes til topp dressing. Det anbefales ikke å bruke stoffet mer enn to ganger i sesongen, da det kan forårsake rask vekst av planteplanter.

Kalium er ikke i stand til å samle seg i jorda, det er bedre beholdt i tunge jordarter (loam, clayey), i lette jordarter er det mindre.

PERFEKT GJØDSTOFF

Den største fordelen i forhold til lignende gjødsel er at den fremmer dannelsen av laterale skudd med peduncles. Men hvis du vokser storblomstrede varianter for kutting, vil bushiness, tvert imot, bli en betydelig ulempe.

Kaliummonofosfat anses også som en ideell gjødsel for tomater, da den inneholder alle stoffene de trenger. Kaliumklorid er kontraindisert i denne kulturen, som med noen andre klorfølsomme planter. I tillegg er kaliummonofosfat egnet for folieforbinding, som ikke alle kaliumgjødselskilder kan skryte av.

Topp dressing utføres med arbeidsløsninger av stoffet. Planter blir vannet, noen ganger sprayet (vanligvis i kveldstid, slik at væsken ikke fordampes lenger) eller brukes i drypp vanningsanlegg. Nødfôring på blader anbefales å utføres etter langvarig regn for å gjøre opp for tilførsel av kalium, vasket fra ovennevnte plantedele.

Generelt tilfeller, tilbyr produsenten å anvende følgende dose: Til frøplanter av grønnsaker og blomster avlinger løsning være 7-10 g / 10 liter vann, for å holde to mate: først - i en fase med 2-3 ekte blader med en hastighet på 3-5 l / m2 landinger og sekund - etter 10-15 dager etter velge eller etter omplanting i jorden (med 5-6 blader fase dosen kan økes opp til 5 til 10 l / m2).

For vegetabilske avlinger, lage en løsning på 7,5-15 l / m2, utfør to ekstra gjødsling: den første - ved begynnelsen av fruiting, den andre - etter 15-20 dager; alt fra beregningen av 5-10 l / m2;

For frukt og prydbusker være en oppløsning av 10 til 15 g / 10 liter vann og 3 for å gjennomføre mating: For det første - etter blomstring, den andre - etter 15-20 dager og den tredje - i midten av september; alt fra beregningen av 10-20 l / m2.

Monofosfat av kalium som gjødsel og dets anvendelse

En rik høst av høy kvalitet er nøkkelen til suksess og tilfredsstillelse for alle sommerboende. For å oppnå sitt mål og bli en utmerket avling, tar gartnere seg av planter: vannet, hult og befruktet. Tross alt vet alle at tidsriktig gjødsling av avlinger gir uerstattelige fordeler for planter. Til påføring på jord brukes både organisk og mineral gjødsel, inkludert kaliummonofosfat.

Hva er kaliummonofosfat og dets fordeler


kalium-monofosfat eller monokaliumfosfat vitenskapelig - konsentrert oppløselig hvitt pulver bestående av kalium (30%) og fosfat (50%). Lett oppløselig i vann og assimilert av jord på kortest mulig tid, noe som gjør den egnet til å overbelaste alle vegetabilske avlinger - fra grønnsaker til vingårder. Som et resultat av bruk av kaliummonofosfatplanter:

  • bedre frukt og blomst;
  • planter har større sannsynlighet for å oppleve sykdommer, risikoen for at det kommer pulverformig mugg og ulike soppsykdommer, reduseres ved befruktning med kaliummonofosfat;
  • frukt og grønnsaker behandlet med denne gjødsel har en bedre smak og er mye søtere enn andre, fordi i ferd med modning akkumuleres en stor mengde vitaminer og sukkerarter;
  • holdbarheten til avlingen øker;
  • om vinteren er kaliummonofosfat nødvendig, siden det øker frostmotstanden til planter;
  • hastigheten på vekst av skudd øker, livet av blomstrende knopper er forlenget takket være tillegg av monokaliumfosfat.

Dessuten kan for å bruke kalium-fosfat, fordeler som tilskrives fraværet av klor salter, natrium, tungmetaller i blandingen, lav konduktivitet og sur pH faktor som øker effektiviteten av gjødselen. Mono finnes til enhver hage butikken, selges i forseglede pakker med et halvt kilo eller i poser med tjuefem kilo, har en liten pris, noe som forklarer den popularitet blant gartnere.

Kaliummonofosfat: anvendelse

Monofosfatkalium er et konsentrat, derfor er det nødvendig å fremstille en løsning derfra ved tilsetning av vann. Fremgangsmåten for utarbeidelse av løsningen finnes i instruksjonen, som må studeres på forhånd. Ulike løsninger opprettes for forskjellige kulturer:

  • For frøplanter og potteplanter må 10 gram pulver fortynnes i en 10-liters bøtte;
  • For topp dressing av vegetabilske avlinger er det nødvendig å legge ikke mer enn 20 gram av stoffet til samme bøtte;
  • Fruktbærplanter krever ca. 30 gram pulver per 10 liter vann.

Kaliummonofosfat anses nesten universelt siden det kombineres med alle stoffer, unntatt magnesium og kalsium, når det brukes til å forbedre effektiviteten. De kan ikke bare vanne, men også sprayer planter fortrinnsvis om kvelden, fordi i stedet for å bli absorbert, fordampes gjødselen bare i solen. Normalt kan topp dressing med kaliummonofosfat ikke gjøres mer enn to ganger på rad i en sesong.

Sikkerhetsforanstaltninger

anmeldelser

I butikken rådde salgskvinne meg til å ta kaliummonofosfat. Lang nektet, men fortsatt besluttet, og som et resultat, ikke tapt! Mine langtørrede blomster, busker begynte å blomstre som aldri før, og frukt og bær ble til ekte sukker. Jeg er veldig fornøyd med denne gjødsel og vil fortsette å bruke den alltid.

Monofosfatkalium ble tilført i høst, i september og oktober med en pause i en måned for forberedelse av planter til vinteren. Det er greit. Prisen og kvaliteten er fornøyd. Ingen andre stoffer brukes ikke lenger.

Foreldrene vokste en stor plantasje av frukttrær. Epler, pærer, plommer var store og veldig søte. Jeg spurte hva og hvordan jeg lærte at de alle befruktede med kaliummonofosfat. Først trodde jeg ikke, men da prøvde jeg og kunne ikke tro på mine øyne!

Jeg elsker dekorative blomster. Alle mine venner og slektninger er overrasket over hvordan jeg kan lagre dem i lang tid. Og jeg bruker bare en monokalolyfosfatløsning. Dette er min lille hemmelighet.

Monofosfatkalium for planter

Over tid har jordbruket av jordbruksmark tendens til å være oppbrukt. Dårlig jord er hovedårsaken til lave utbytter og høy forekomst av planter. For å forhindre slike problemer bidrar også organisk og mineralsk gjødsel til jorda. Ved bruk av kaliummonofosfat på stedet må du vite noen av funksjonene, ikke alltid nevnt i instruksjonene.

Agrokjemiske egenskaper av kaliummonofosfat

Kaliummonofosfat (kaliumdihydrogenfosfat eller monokaliumsalt av ortofosforsyre) er en krystallinsk forbindelse som er meget løselig i vann. Under krystallisering danner det gjennomsiktige krystaller av pyramidform. I den agronomiske retningen brukes den i form av hvitt, beige eller lysebrunt pulver eller granuler til oppløsning av oppløsning.

I agrokjemi brukes monofosfat som kilde til kalium og fosfor, som er en del av gjødsel. Ved bruk av stoffet i jorda absorberes opptil 28% av kalium og opptil 23% fosfat. Deling med magnesium og kalsiumsalter reduserer effektiviteten av topp dressing.

Av samme grunn anbefales en løsning av pulverisert kaliummonofosfat til matlaging på destillert eller kokt vann. Den granulære form mangler denne ulempen. Løsningen i seg selv er ikke motstandsdyktig overfor miljøet, derfor er den ikke lagret og tilberedes umiddelbart før bruk. Denne funksjonen skyldes det faktum at det er ekstremt vanskelig å forårsake overdose i planter med monofosfat.

Løsningen har en nøytral surhet, er kompatibel med de fleste andre gjødsling og forårsaker ikke forbrenning i planter.

Virkningsmekanismen av kaliummonofosfat på planter

Tidlig påføring av kaliumdihydrogenfosfat forårsaker følgende effekter:

  1. Vekst av fruiting på bekostning av en lang periode med blomstring og økende antall eggstokkene.
  2. Forbedrer fruktens organoleptiske egenskaper.
  3. Motiverer resistensen av kultiverte planter til effekten av patogener.
  4. Øker kaldmotstanden til avlinger til moderate virkninger av tilbakefallende frost.
  5. Øker mengden grønn masse på urteholdige avlinger og skudd på busker og trær.

Kalium er involvert i vann-saltmetabolisme av planter. Innføringen av kaliumtilskudd øker cellens tone, tettheten av vev og deres motstand mot smittsomme stoffer. Med mangel på kalium i frukt, er konsentrasjonen av sukker, turgor og aroma redusert. Fruktene blir bløffe og er dårlig lagret.

Fosfor er nødvendig for planter for prosessene for fotosyntese og vegetasjon. Når det er mangel på fosfor i jorda, heves vekst, blomstring og fruktdannelse i planter.

Ytterligere fosforgjødsel gir bladene en sunn grønn farge, bidrar til rask oppbygging av massen, dannelsen av et økt antall blomster og eggstokker. I jord med rikholdig fosfor har planter et forgrenet rotsystem på relativt kort tid.

Høy oppløselighet fører til at gjødselet absorberes godt av alle vegetative organer av noen fotosyntetisk plante. Behovet for planter i befruktning av kaliumfosfor bestemmes av vegetativ periode, metode for anvendelse og landbruksavlinger.

Instruksjoner for bruk avhengig av forskjellige typer avlinger

I de tidlige vegetative stadiene av planten (i 4-8 ekte blader) blir monofosfat anvendt som rotgjødsel med vanningsvann. Bruk 0,1% løsning (10 gram per 10 liter vann) med en hastighet på 5 liter per 1 kvadrat. m av jord. Slike manipulasjoner er mest relevante for planter av grønnsak og prydplanter.

Voksengrønnsaker og blomster blir matet med monofosfat etter transplantasjon i åpen bakke. Det er å foretrekke å anvende metoden for bladanvendelse av mineraler i form av 0,2% løsning (20 g per 10 liter vann). Løsningen sprøytes på bladene med en hastighet på 3 liter per kvadratmeter. m område. På sprutstadiet økes gjødselforbruket til 6 liter per hver kvadrat. m av plantasjer.

Vårbladet topp dressing av frukttrær og busker utføres med 0,15% løsning (15 g per 10 liter vann) med en hastighet på 20 liter per 1 kvadratkilometer. m av jord. For å irrigere kronen før blomstringstrinnet, brukes 0,3%. Forbruket av en løsning for bærbusker er opp til 10 l / m2. For å irrigere kronen av 1 frukttrær, konsumeres opptil 25 liter av en 0,3% oppløsning av kaliummonofosfat.

For tomater og drue vinrank sprinkling 0,15% oppløsning på 5 l / m2. For å forlenge frukten og bekjempe soppsykdommer, utføres bladsprøytning med en 0,2% løsning. Denne metoden for behandling forbruker opptil 7 liter for hver 4-5 planter.

Praktiske finesser av foliar dressing av monofosfat

Ifølge vurderinger er effektiviteten av monofosfatbruk høyere når sprøytingen løses på bladene i kveldstid til dugg faller ut. Da fordampes ikke preparatet i lang tid og har tid til å suge inn i vev og organer av planter.

Gartnere svarer på et annet trekk ved kaliummonofosfat. Ville planter og ugress er mer følsomme for stoffet enn kulturelle. Derfor, før du slår sammen med en løsning av dihydroortofosfat, anbefaler vi å luke og løsne det øvre jordlaget.

Legemidlet mister opptil 30% av effekten innen en time etter oppløsningen. På grunnlag av dette faktum, anbefaler erfarne gartnere å forberede på samme tid ikke mer enn 10 liter av blandingen.

forholdsregler

Sikkerheten til plantepreparatet betyr ikke at mennesket er harmløst, så bruken av dihydroorthofosfat krever overholdelse av sikkerhetsforskrifter:

  1. Lagring av stoffet i et ventilert rom.
  2. Forseglede beholdere til oppbevaring.
  3. Begrensning av kontakt med stoffet for barn under 14 år og kjæledyr.
  4. Alt arbeid på forberedelse og bruk av løsningen skal utføres med hansker, vernebriller og åndedrettsvern.
  5. Ved kontakt med monofosfat med åpen hud eller slimhinner, skyll det forurensede området med rikelig med vann.
  6. Unngå å røyke, spise mat og vann mens du arbeider med gjødsel.
  7. Hvis du bruker monofosfat inni, bør du vaske magen. Deretter må du straks søke medisinsk hjelp.
  8. Ekskluder muligheten for å få stoffet i kilder til drikkevann og fasiliteter av sentralisert vannforsyning.

Innendørs frukt eksotisk

Kalium topp dressing

Nyima 14 oktober 2013

Vi har et slikt bananskall

kaktus 14. oktober 2013

Grishin Vladimir 22. okt 2013

Sov 22 Okt 2013

Grishin Vladimir 22. okt 2013

SERGEYKA 22 okt 2013

Max-M 22 Okt 2013

Når alkalisk jord ikke er verdt å bruke ask, det samme er hovedkomponent av aske ikke kalium og kalsium, det fører til økning i pH og klorose.

SERGEYKA 23. okt 2013

Takk
Og nå, hva å gjøre, syr det? eller er det bedre å ikke gjøre noe i det hele tatt. Er det lett å mate kalium? Jeg heller vann fra varmekranen, alternerende med mykt, filtrert vann
fra butikken. Sitrus som godt.

Sasha063 01 nov 2014

Sammensetningen av stoffet inkluderer stoffer som magnesium og kalium, noe som bidrar til gjenopprettelsen av elektrolyttbalansen. Hva er hovedfunksjonene til verktøyet Asparks? Hva er det brukt til? Dette legemidlet har evnen til å eliminere forekomsten av arytmi, og også for å opprettholde normal funksjon av hjertesystemet. Asparkam er tilgjengelig i flere former, det er en løsning for intravenøs injeksjon og injeksjoner og tabletter.
Kjære forumbrukere forteller meg om det er mulig å bruke dette stoffet til kaliumbefruktning i høst?

Sov 02 Nov 2014

Jeg er selv redd for å spørre - hvorfor? På en sitron en arytmi? Svovelsyre fra salget forsvant? Eller et eller annet sted forsinket mye narkotika på et tilgjengelig sted?

Sasha063 02 nov 2014

Ja, festen er forfalt. for en sokkel pakken har rullet, utløpsdatoen er utløpt, om det er interessant det er en opplevelse av bruk av et preparat på sitrus?

Sov 02 Nov 2014

Så vidt jeg forstår, i gjødsel er alle nødvendige stoffer i form der de assimileres av planter. I medisin, i form som mennesker og dyr assimilerer. Metabolisme er fortsatt forskjellig.

Sasha063 02 nov 2014

Ja, selvfølgelig, forskjellig (metabolisme), bare det aktive stoffet er det samme, det betyr at det forble for å bestemme konsentrasjonen - det var det jeg ønsket å finne ut hvem som brukte meg,

Sveta-waw 02 nov 2014

Alexander, du vil være en pioner. Så vi venter på den videre episkrisen av sitronen din.

Sasha063 02 nov 2014

Gitt det lille av tablettene, har besluttet å oppløse 1,5 liter vann og kaste to ganger i løpet av høsten i fjor, de tester utført på granat-sørøst vindu (granat-hus), og sitroner er på den nordlige vinduskarmene (sitroner på jobb).

Ifølge mine observasjoner viste vanvittig blomstring (som avbildet i leksikon), selv på bekostning av økningen av bladene, er bildet i faget av granater og at blomstring og oppnådd uten å stole på eggstokkene, vil sitron bilder bli senere (sitron på jobb), og så sitron til kan fortsatt gjenopprette-blad er ikke nok, den nye ikke blir gamle, høst, Diagnose-overdose. Men sitronen forbereder seg til blomstring igjen.

Så jeg ønsket å vite hvem som gikk på disse rakene, det viser seg at jeg var en pioner

Sov 02 Nov 2014

Vel, de ville ha sagt det på en gang. Ikke som en kalium topp dressing, men bare se hva som skjer. Eksperimenter er hellige!

Sasha063 03 nov 2014

Jeg ønsket å ekskludere min subjektive mening, foruten det visste jeg ikke, mange kan gjøre det, men jeg oppdager et hjul her.

Sasha063 14. februar 2015

Det er sitronskuret på høsten av de ovennevnte legemidlene - spylles to ganger (bust).

Og nå har jeg faktisk et spørsmål - hva skal jeg gjøre med knoppene? Nå bryte av eller gi en blomst?

Kaliummonofosfat - sammensetning, egenskaper og egenskaper ved bruk

For å forbedre tilstanden og utbyttet av planter bruker blomstavlere, gartnere og lastebrukere en rekke metoder. Monofosfatkalium er en gjødsel som passer perfekt til disse målene. Vurder dens egenskaper og bruksbetingelser.

Kaliummonofosfat: egenskaper av mineralske forbindelser

Kaliummonofosfat (MPC) er en bønne-ballastgjødsel basert på et høyt prosentvis kaliumfosforkonsentrat, som brukes til å fylle plantasjer. Den har følgende egenskaper:

  • kjemisk formel - KH2PO4 (Dihydrogen);
  • tettheten av enkeltkrystall er 2,34 g / cm3;
  • vannoppløselighet: lettoppløselig;
  • Sammensetningen inneholder komponenter: fosfor - 50-52%; kalium - 33-34%;
Monofosfatkalium (MPC) er en bønne-ballast gjødsel basert på et høyt prosentvis kaliumfosforkonsentrat

  • form for utgivelse - en pose med 25 kg eller en plastpose med 500 g (solgt i en hage og hagebutikk);
  • hvordan de ser ut: granulat eller pulver av hvit, beige, litt brun farge.

ADVARSEL! Uttrykt yellowness i farge - bevis på uønskede urenheter (ekteskap).

Egenskaper ved bruk av superfosfatgjødsel

Et middel for rotnæring eller for gjødsel av gjær for åpen og lukket jord blir brukt. For vanning, pre-fukt jorden.

Kaliummonofosfat er effektivt:

  • etter plukking, under transplantasjon;
  • når du fyller dekorative plantasjer i blomstringsperioden, frukt - etter blomstring;
  • mot pulveraktig mugg (druer, et eple, en agurk, en rose);
  • som en komponent av komplekse blandinger;
  • På mellomstore og små områder med manuell behandling.

Fordeler med kaliummonofosfat

Gjødsel brukes ofte til blomster (blomsterbed og rom), grønnsaker, bær, frukt, fordi det har mange fordeler:

  • Øker mengden, kvaliteten (sukkerinnhold, nytte, sikkerhet) av høsten av fruktavlinger.
  • Fremskynder blomstringen av blomstrende dekorative skudd, øker dens overflod, varighet.
Monofosfatkalium akselererer utbruddet av blomstrende dekorative skudd
  • Beskytter mot sopp (eliminerer pulverformig mugg).
  • Fremmer dannelsen av skudd, og øker tallet.
  • Øker frostmotstanden av trær og busker.
  • En kjemisk ren forbindelse. Inneholder ikke klor, natrium, metaller. Produktet forårsaker ikke grønnsaker.
  • Den oppløses i vann praktisk talt uten sediment, derfor - en høy grad og rask prosess assimilering av planter.
  • Ikke hygroskopisk, ikke kake.
  • Kombiner med nesten alle plantevernmidler eller agn, så ofte brukt til å lage forskjellige næringsblandinger.
  • Moisturiserer over-tørket drivhusjord, slik at du kan redusere forbruket av vann på drivhuset.
  • Overfeeding det er nesten umulig.
  • Det er ingen bivirkninger.
  • Endrer ikke jordens surhet.
  • Høy aktivitet av stoffet gjør det mulig å gjennomføre gjentatt nitrogen-sminke, og venter på to til fem dager.

Ifølge forbrukernes vurderinger er monokaliumfosfat et meget effektivt middel.

Stepan, 56 år gammel:

"Jeg har brukt monokalibosfat i flere år nå, og vokser forskjellige kulturer med min kone på nettstedet. På våren planter planter vi dem - i høst har vi så mange grønnsaker som vi aldri har sett før. Reserverer for hele vinteren nok. Jeg anbefaler til andre! ».

Gjødsel Kaliummonofosfat

Vasilisa, 35 år gammel:

"Jeg spiser husets planter med kaliummonofosfat i flere år. Blomster trives med helsen, de blir ikke syke, de blomstrer lenge og er veldig frodige. Jeg liker resultatet. "

Ulemper ved anlegget

Selvfølgelig er det ingen ideelle stoffer. Manglene til kaliummonofosfat er som følger:

  • Ganske høy kostnad.
  • Det anbefales sterkt at du ikke blander produktet med magnesium, kalsiumpreparater, noe som begrenser dets egnethet til flere avlinger.
  • Anlegget vil godt ta stoffene av stoffet bare i nærvær av nitrogen, men monokaliumfosfat anbefales ikke å kombinere med nitrogenblandinger samtidig.
  • De aktive stoffene i preparatet akkumuleres ikke i jorda, raskt forfall, slik at fôring utføres hovedsakelig med løsninger. Innføringen av tørr gjødsel i bakken skader ikke avlinger, men det gir heller ingen fordeler. Derfor er det nesten ikke egnet for vinterfôring før vinteren.
  • Anbefalt kaliummonofosfat til bruk i de varme årstider i fravær av varme og tilstedeværelse av moderat fuktighet. I drivhuset - med vanlig ventilasjon, god belysning.
  • På ugress har den samme effekt som på kulturell vegetasjon. Bruk det hvis du omhyggelig nekter plantingen din. Utrengte sommerhytter risikerer å bli en ugressjungle.
  • Løsningen i luften er veldig ustabil. Bruk det umiddelbart etter forberedelsen.
  • Kan forårsake økt bearbeidelse (kort stiklinger), så begrens det til blomster dyrket for buketter.
  • Å være et høyt aktivt stoff, er uakseptabelt for blomstblomster som utvikler seg sakte (sukkulenter, orkideer, azalea, gloxiner, cyklamener).
  • Det er ikke den mest konsentrerte kaliumfosforgjødsel. Kaliumnitrat er overlegen i den første komponenten, superfosfater - i den andre.
På ugress har den samme effekt som på kulturell vegetasjon

Det er negative anmeldelser om dette produktet:

Vasily, 55 år gammel:

Jeg så en gang et sted hvor ugress vokste om to meter høyt. De sier at de vokser på bekostning av grønnsaker, som er i nabolaget. Men eierne av sengen sa at saken var i overkant av gjødsel med kaliummonofosfat. Det kalles "overdone"!

Indikasjon for gjødselapplikasjon

Metoden for anvendelse kan være forskjellig. Vurder de mest populære bruksområder.

Vanning.

Dosering er 0,1-0,15% (15-20 g pulver per 10 liter vann). Konsumprisene for en slik løsning:

  • i de første stadiene av vegetabilsk vekst, bruker ornamental vegetasjon 3-5 liter per kvadratmeter. m., og hvis de har tre eller fire blader - fra fem til ti liter;
  • frukttrær, busker - 10-20 liter per kvadratmeter. m. (konsentrasjonen kan økes til 30 g);
  • greener (persille, dill, selleri) - 2-3 liter per 1 kvadrat. m.

Dryss.

Prosedyren bør utføres om kvelden, slik at gjødsel absorberes bedre, ikke fordampes under solen. For dekorative avlinger utføres sprøyting etter en dusj. For den planlagte bladgjødsel er konsentrasjonen - 2 g per 10 liter vann.

Prosedyren utføres med små sprøyter til en fuktig overflatefilm vises på bladene. Unngå dannelse av dråper.

Ikke glem å lese instruksjonene for bruk inne i pakken.

Midlet påføres i form av sprøyting:

  • under gunstige værforhold
  • for alle horticultural avlinger;
  • for bedre blomstring av dekorative blomster;
  • for nødmating med kaliumsult.

Frøplanter, hage og hage

La oss vurdere rekkefølgen av tilsetningen av monokalciumfosfat til forskjellige avlinger.

Forbrukssatser for primær prosessering:

  • frøplanter av grønnsaker og blomster - med dannelse av 2-3 løv (7-10 g per 10 liter vann);
  • grønnsaker i begynnelsen av fruiting, når knoller dannes, røtter - 7,5-15 g per 10 liter vann);
  • frukt og bær, prydetrær, busker - etter blomstring 10-15 g per bøtte med vann.

Gjentatt behandling utføres av agenten i samme dosering. Men for planter av grønnsaker og blomster, skal arrangementet holdes to uker etter henting.

Selv om feil i konsentrasjonen av sminke ikke er alvorlig, men den riktige dosen vil gi maksimalt resultat.

Behandling av tomatplanter med monokaliumfosfat

Instruksjoner for behandling av monokaliumfosfat av enkelte planter:

For tomater.

Vann kulturen 2 ganger i sesongen med et intervall på 2 (3 - i vekståret) uker. Konsentrasjonen av arbeidsløsningen er 0,15%. Forbruk - en bøtte for fire busker. I intervaller mellom planlagt vanning av tomater, anbefales det å sprøyte bladene med 0,02% løsning.

Behandling av agurker.

Vann agurkerne i henhold til en tidsplan som ligner på den forrige. Påfør sprøyting, men løvtopp dressing er korrelert med utvikling av agurker (et alarmsignal er en buet eller pæreformet fruktform). Hvis formen på agurker ikke behager, og før vannet en uke er igjen, er det bedre å utføre en bladprosedyre. I dette tilfellet utsette neste topp dressing, observere intervallet på 1,5-2 uker.

Rødder, løk og hvitløk.

Kartofler feed bare ved å behandle bladene, for ikke å skade knollene. Graden av kaliummonofosfat er fra 0,02 til 0,05%, mengden på applikasjonen er to ganger per en sesong. På samme måte er pærekulturer, andre rotkulturer, matet tilsvarende.

Topp dressing av frukt og bærplanter.

For fruktbare trær, busker, bær, tar de vare på vanningsmetoden. Konsentrasjonen av oppløsningen er 0,2%. Du kan vann om morgenen, hvis det ikke er tåke eller regn, og jorden er ikke tørr. Uplanlagte behandlinger for kronen skal utføres i høstår og etter tunge regner. Spray bare de grønne delene (mesteparten av løsningen - på undersiden av bladene).

Fôring av jordbærgjødsel

Monofosfat kalium og blomster

Gjødsel for blomster brukes når blomstene begynner å blomstre eller hvis de blomstrer helt. Hvis året er gunstig, hell skuddene med en løsning i en konsentrasjon på 0,1%, applikasjonshastigheten er 3-4 l / kvm. m.

Legg merke til på blomstene på 3-4 formede ark, slik at blomsten skjedde tidligere, spray med en løsning - 0,02%.

Ytre potter og ampelblomster mates på samme måte som bakken.

Kaliummonofosfat er egnet for de fleste blomstrende planter: petunier, tulipaner, floxer, roser.

Hvordan behandle vintreet

Behandling med en MPC for druer vil ikke være nok, og til og med ikke anbefalt. Tross alt er kulturen svært avhengig av magnesium. I andre halvdel av sommeren blir druer matet med kalimagnesium, som fordøyes sakte, men lekes raskt. På et kjølig, fuktig år kan man derfor befrukte druene med kaliummonofosfat, forberede kulturen til vinteren.

Hvordan styrke effekten av stoffet?

Påfør kaliummonofosfat og, sammen med andre gjødselstoffer, for å forbedre effekten. Tross alt er det veldig bra kombinert med plantevernmidler. Det produserer til og med en kompleks tankløsning for planting.

For å forbedre veksten av rotsystemet, er dette stoffet kombinert med nitrogenforbindelser (behandling med to typer legemidler, vekselvis).

Sikkerhetsforanstaltninger ved bruk av kaliummonofosfat

Når det gjelder IFC, er det verdt å huske noen få enkle regler. Oppbevar pulveret i et rom med god ventilasjon. Hold det vekk fra dyr og barn. Ikke la arbeider eller konsentrert væske komme inn i åpne områder av huden, spesielt på slimhinner. Ved svelging, skyll straks og fremkall brekninger. I tilfelle kontakt med øyne, på huden, vask med rennende vann.

FORUM-GRAPPER

Druer, bær, planting, nye varianter, gjødsel. Sykdommer og skadedyr av druer.

Kaliummonofosfat

  • Gå til side:

Re: Monofosfat av kalium

Innlegg av Vladimir Petrov 1. november 2009, 5:42

Re: Monofosfat av kalium

Meldingen er Kutlyeva Natalia »14. november 2009, 11:13

Re: Monofosfat av kalium

Innlegg av Alex »11 september 2010, 19:18

Re: Monofosfat av kalium

Meldingen er Kutlyeva Natalia »12 sep 2010, 2:50 am

Re: Monofosfat av kalium

Re: Monofosfat av kalium

Meldingen er Kutlyeva Natalia »12 Sep 2010, 11:21

Re: Monofosfat av kalium

Innlegg av Tatyana I. »12 Sep 2010, 12:14

Re: Monofosfat av kalium

Innlegg av Vladimir Petrov »12 Sep 2010, 14:03

Re: Monofosfat av kalium

Re: Monofosfat av kalium

Meldingen er Kutlyeva Natalia »13 sep 2010, 10:31

Monofosfatkalium: Hvordan søke i landet for å øke avkastningen

Kalium gjødsel er de viktigste hjelperne til en gartner som drømmer om å høste en rik høst. De inneholder stoffene som er nødvendige for utvikling og dannelse av frukt. I utgangspunktet isoleres kaliumsalter, konsentrert kaliumgjødsel og komplekse kaliumgjødsel. Sistnevnte inkluderer kaliummonofosfat

Del med venner

Hva er kaliummonofosfat

Monofosfatkalium er en kompleks fosfat-kaliumgjødsel. Kjemisk formel - KH2PO4, i sammensetningen av ca. 50% fosfor og 33% kalium. Gjødsel brukes til å øke utbyttet eller forlenge blomstringsperioden. Det antas også at det forbedrer holdbarheten til frukten og positivt påvirker deres smakegenskaper. Passer for frukt og grønnsaker, blomster, busker og trær; for allsidighet og vi elsker gartnere. Gjødsel anbefales ikke å bruke til å forberede landinger på friluftsområdet til vinter, det er best å bruke det om sommeren, spesielt hvis det ikke er varmt og moderat vått.

Kaliummonofosfat kan kjøpes i granulær eller pulverform. Selg den i små pakker (vanligvis 20-25 gram) og i store pakker (fra 500 g til flere kg). Oppbevar stoffet bare i godt ventilerte områder, og unngå fuktighet. Monofosfatkalium absorberer lett fuktighet; blir våt, blir ubehagelig for bruk.

ALLE fordeler og ulemper med kaliummonofosfat

Tilsetning av kaliummonofosfat har flere fordeler: ingen bivirkninger, er det nesten ikke påvirker surheten i jordsmonnet, er lett assimilert av planter, øker avling motstandsevne mot meldugg og andre soppsykdommer. Preparatet inneholder ikke skadelige klor salter, tungmetaller og natrium, derfor, til og med en høy konsentrasjon løsning for tilførsel og sprøyting av plantene vil ikke forårsake forbrenninger blader og røtter. Kaliummonofosfat er kompatibel med pesticider, egnet for å fremstille en tankløsning og kompleks behandling.

Blant manglene er at det ikke samler seg i jorda og decays raskt; Søknad i fast form gir ikke noe i det hele tatt - bare en løsning brukes til topp dressing. Det anbefales ikke å bruke stoffet mer enn to ganger i sesongen, da det kan forårsake rask vekst av planteplanter.

Kalium er ikke i stand til å samle seg i jorda, det er bedre beholdt i tunge jordarter (loam, clayey), i lette jordarter er det mindre, den mest utarmede kalium er torv.

Monofosfat kalium og andre potash gjødsel

Den største fordelen i forhold til lignende gjødsel er at den fremmer dannelsen av laterale skudd med peduncles. Men hvis du vokser storblomstrede varianter for kutting, vil bushiness, tvert imot, bli en betydelig ulempe.

Kaliummonofosfat anses også som en ideell gjødsel for tomater, da den inneholder alle stoffene de trenger. Kaliumklorid er kontraindisert i denne kulturen, som med noen andre klorfølsomme planter. I tillegg er kaliummonofosfat egnet for folieforbinding, som ikke alle kaliumgjødselskilder kan skryte av.

Påføring av kaliummonofosfat

Topp dressing utføres med arbeidsløsninger av stoffet. Planter blir vannet, noen ganger sprayet (vanligvis i kveldstid, slik at væsken ikke fordampes lenger) eller brukes i drypp vanningsanlegg. Nødfôring på blader anbefales å utføres etter langvarig regn for å gjøre opp for tilførsel av kalium, vasket fra ovennevnte plantedele.

Generelt foreslår produsenten følgende dosering:

For frøplanter av grønnsaker og blomster avlinger løsning være 7-10 g / 10 liter vann, 2 til å utføre mating av: en første fase med 2-3 ekte blader med en hastighet på 3-5 l / m 2 landinger, og den andre etter 10-15 dager etter innhøsting eller etter planting av frøplanter i bakken (fra 5-6 løvfasen kan øke dosen til 5-10 liter / m 2);

For vegetabilske avlinger, lage en løsning på 7,5-15 l / m 2, utfør to ekstra gjødsling: den første i begynnelsen av fruiting, den andre etter 15-20 dager - alt i en hastighet på 5-10 l / m 2;

For frukt og prydbusker være en oppløsning av 10 til 15 g / 10 liter vann og 3 for å gjennomføre mating: først etter blomstring, 15-20 dager etter den andre og tredje i midten av september - alle med en hastighet på 10 til 20 l / m2.

Egenskaper ved bruk av kaliummonofosfat i dyrking av tomater (tomater)

Brukes til dårlig voksende tomater, spesielt for varianter med dårlig utviklet rotsystem. Hvis du oppdager at kantene av bladene begynner å tørke og krølle seg, fargen mørkner, og på frukt vises striper av grønt, betyr det at ingen gjødsel ikke kan gjøre: i forbindelse kalium og fosfor gi en enda større innvirkning enn en av gangen, forbedre kvaliteten på frukten. I høstårene er det ønskelig å forlenge intervallet mellom befruktning i opptil 3 uker.

Særegenheter ved bruk av kaliummonofosfat i dyrking av agurker

Det brukes vanligvis for å sikre at frukten av agurken vokser jevnt, ser pent og ikke har en pæreformet, buet form. Å fôre agurker skal være svært forsiktige: overskudd av kalium er skadelig for dem og kan føre til en nedgang i magnesium i sammensetningen. Derfor må du først prøve løsningen på flere planter og sjekke tilstanden om noen dager. Hvis det er merkbart at de begynte å vokse bedre, så fortsett i samme ånd; men hvis bladene viste en gulgrønn mosaikkfarge, er det bedre å redusere konsentrasjonen.

Egenskaper ved bruk av kaliummonofosfat i dyrking av druer

Vanligvis er druer i andre halvdel av sommeren og i forberedelse til vinter matet med calimagnesia. Men hvis sommeren var kjølig og våt, ikke vintreet ikke har tid til å få nok kalium, vanskelig å bære vinter og høst i neste år vil bli verre. I dette tilfellet er intensiv pre-vinterpreparasjon av druer som bruker kaliummonofosfat, berettiget. Kan mates enten sammen med vann for irrigasjon og som en bladpåføring (sistnevnte er ikke anbefalt å ta en høyere konsentrasjon på 1-2 g / l vann - som er sann for de fleste andre bær avlinger).

Egenskaper ved bruk av kaliummonofosfat i voksende poteter

Kartofler reagerer veldig godt på komplekse gjødsel, så det vises kaliummonofosfat til ham. Vanligvis brukes bare bladerapplikasjon (konsentrasjonen av oppløsningen bør ikke overstige 2-5 g / l vann), ca. 2 ganger per sesong. Når vannet løsner, vokser rotsystemet for mye - til skade for kvaliteten og mengden av knollene.

Symptomer på kaliummangel i planter

Som regel er mangelen på kalium ikke umiddelbart synlig, men i midten av sommeren:

  • planter blir bleknet, suspendert i vekst;
  • skuddene blir tynne;
  • bladene blir gule, deretter brune, dør med petioles;
  • Bladene blir rynket, vri i et rør;
  • Noen ganger vokser planter uhyre rikelig, og danner deretter små frukter.

3 hovedråd for innføring av potashgjødsel

  1. Det er bedre å lage potashgjødsel for høstgravingen.
  2. Hvis jorda er lys, blir det innført potashgjødsel på våren, på grunn av slike jordarter blir det raskt vasket bort.
  3. Kaliumgjødsel brukes sammen med kalsiumholdig eller kalk, da de har økt surhet.

Illustrasjoner til materiale: Shutterstock / TASS, Olga Petina, Viktor Khabarov, Alexandra Kirillina

Andre Publikasjoner Om Planter